Wednesday, June 15, 2011

What The Hell!! Banned!! Banned!

Posted by Suraya Hani at 12:04 AM

sape la punye IDEA tok banned site² ni? Norman Abdul Halim? Freddie Fernandez? Sape dorg tu?


sila jangan banned aku. kata MALAYSIA ada KEBEBASAN utk BERSUARA. sila la dengar suara² kecil kami ni.

10 POPULAR DOWNLOAD WEBSITE BANNED BY MALAYSIA

www.warez-bb.org
www.thepiratedbay.org
wwww.movie2k.org
www.megavideo.com
www.putlocker.com
www.depositfiles.com
www.duckload.com
www.fileserve.com
www.filestube.com
www.megaupload.com

DEMN!! apesal aku tak leh open MEGAUPLOAD ni?! td dh plan nk download Vector. UNIFI plak kt nk kol 1000PM baru ok. ouh patut la dr semalam internet slow semacam. arini lak dh start site² tertentu kne block. ouh cam haram!!!

pasni ape lak? youtube? facebook? twitter? sume bende pon nak di banned. then ape fungsi ade INTERNET camtu? ape gunenye kelajuan UNIFI klu sume bende nak disekat? we paid for our internet. dh r mahal gile banding rate negara luar. so camtu pasni sure ramai potong internet. especially UNIFI! then nanti jgn memekak kata pengguna internet makin kurang!

Hallo MALAYSIA. Ni zaman IT bukan zaman batu lagi. menyusahkan kitorg la. camne ngan student? dorg sent work file pakai ape? designer yg ade kt M'sia ni.... reference cari pakai ape? bukan sharing file ke? HELLO~ harus di ingat bukan sume site org gune tok download MOVIE or Software!!

klu ko rase PIRATE is the things. album/filem Malaysia manjang tak laku (antara reason yg aku dgr). kt malaysia ni seriously dah sah² industri hiburan TERUK! filem & muzik kalau dah tak bagus blok camne pun orang tak beli gak. kalau nak agak² ade rase nk salahkan orang, salahkan Astro First dh r tayang dalam HD orang leh rakam pastu jual. BIJAK². org² RIM korg bangkit la dr jatuh. try la sedar diri. try la carik solutions camne nk tarik minat org ramai. ni tak. QUALITY takde langsung QUANTITY je lebih sape NAK BELI??!!!! AGAIN QUALITY ALWAYS BEAT QUANTITY HARUS DI INGAT!!!!

klu nk bebising lagi pasal pirates... why not hapuskan sume CD's DVD's yg ade kt shopping mall? pasar malam? kaki² lima... petaling street... ape street lagi bagai?! memula je semangat serbu sana sini pastu senyap gak. eeeeee korg ni mmg tak semenggah la. demn it!!

aku rase tak guna malaysia ade MULTIMEDIA UNIVERSITY & pape lagi la Institute Pengajian Tinggi yg ade tawarkan course yg sewaktu dengannye klu matlamat asalnye nk lahirkan masyarakat CELIK IT (kononnya!!!) in the end ni la yg jadi. kebebasan IT disekat.

PLEASE do NOT disturb youth life... we need our FREEDOM!!!

2 comments:

♥ 환영합니다 ♥

 

our lady peace! Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting