Friday, October 15, 2010

Jumaat

Posted by Suraya Hani at 5:45 PM
ok. jumaat dah. seakannye byk bende plak aku kne buat lately ni. masih bersyukur pada Allah atas kurniaanNya pada aku selama ini. maybe rezeki aku masih kt sini.

start aku pindah ke management level. keje aku bukan focus pada satu je. incase ade keje² yg lain perlukan bantuan aku. sure aku buat. InsyaAllah.

haiyo~ tadi... tadi... aku kne buat keje tok receptionist lak ganti andy kejap. perghh seriously takut gak. ye la mana penah aku buat semua tu. sedangkan tipon bunyi kt department sendiri pon sket punye payah nk angkat ni kn pulak called yg sentiasa masuk kt tmpt depan tu. pergghh... cuak gak aku memula called masuk. sib baik andy dh ajar. klu x sepatah haram aku tak tau. pastu dh r tak hafal ext. number department lain. pe lagi tajamkan mata la mencari ext. number dlm list. demn... demn... demn... failed

ok!
bos masuk siap tnye:

B: suraya... u jadi receptionist depan ni pulak ker?!
S: hah?! erkk... (hissh... lembab lak aku nk menjawab depan bos arini. ape hal?!)

A: tak r puan. dia ganti saya kejap.

B: ouh ok. (senyum trus masuk bilik dia).


haih~ cepat la dpt receptionist baru. aku tarik nafas panjang. pastu pandang andy. actually sgt kesian kt andy. ikutkan kn position dia bknnye "tukang jawab telefon". dia tu P.A pada bos klu tak silap. disebabkan depan tu takde receptionist makanye dia la yg terpaksa buat bebende tu semua including keje dia as a P.A. Amin.

0 comments:

♥ 환영합니다 ♥

 

our lady peace! Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting