Sunday, September 28, 2008

Happy Birthday... ♥ dikya ♥

Posted by Suraya Hani at 1:24 PM 0 comments
adik: "along dikya nk kek!"
aku: "kek ape lak niey? bkn mak nk wat cake ker?"
adik: "ala dikya nk cake yg ade cream tuh..."
aku: "hrmm... ko nk watpe?" ape soklan la aku niey!
adik: "nk mkn la... sok kn ari jadi dikya"
aku: "ishh... ye ke??"

alamak.. camne lak aku leh lupe niey?! fuh... sib baik aku amik die time blk skool klu x... smpai sok pn aku lupe agaknye. maklum la skrg kn bln puasa. :)

last² aku ckp dlm ati. xpe la nanti mlm bru aku cr cake tuk die. mlm tuh gak aku celebrate tuk die. nape x esok jerk? huhu... mne de mse. nanti dh nk blk kg! :p

lastly... aku n' alang g JJ bkn semate² mau beli cake erh... tp g amik pc gakk... :D smpai JJ... xde parking aku ckp! gile penuh. haa.. niey mesti kes ske shopping last minute niey. maklum la dh nk raye... then ade sale lak tuh.. so ape lagi.. time niey la sesuai nk borong pe smue. hihi.. aku lak? hrm.. bkn leh sesesak niey. nk parking dlm blom tentu ade lg. last² parking jerk kt luar. ade gak la kne jln dlm 10 minute cam2 tuk smpai
JJ... haih~~~ bkn main jauh lg parking. sory... bkn sengaje... mmg xde parking. c 2 jerk yg kosong. jauh pon jauh la...

hrmm... td g beli cake dlu. pastu bru amik cpu. dh tu ape lagi... trus jerk la blk! x mo aku lelame kt sini. pening ngan org reramai... sesampai jerk. aku trus letak cpu. pastu adik aku dh bebising nk potong cake. maka.. dgn itu, majlis pon bermule.. haha... ala kadar jerk.

27 september 2008. dh 8 thn umor adik aku yg bongsu tuh. cepat tol mse berlalu... aku cam rse bru jerk die dilahirkan... huhu... neeway all da' best 4 her! sory la dikya this month is fasting month... so xleh nk celebrate bebesar... huhu... maybe next time... aite? :D

Saturday, September 27, 2008

Today Is Friday!!

Posted by Suraya Hani at 12:27 AM 0 comments
yeah.. yeah... dh jumaat... kuikuikui... dh start cuti~~ huhu... sonoknyeee... xyah pikir psl keje wat sementare waktu niey! opsss... b4 tuh... actually arini besday my roommate mse kt klang dlu. her name is ana. memule dlu aku nk panggil die akak. tp die x kasi. hihi... ;p. last² aku panggil die ana jerk!

nk dijadikan cite... kekunon aku mau
wish mlm td la... kekonun lg... awal skit la... but... aiyakk... abis jerk aku type msg... aku trus send. tetibe die tulih ' sending failed'. aiyakk.. nape da~~~ plak niey!! x skenyeee.... hrmm... aku try send lg... aku la smpai 3 x. tp x berjaye ugakk...

then ntah cmne aku terpikir.... nk
check balance kedit aku... Ya Allah... dh expired rupenye... haih~~~ camne leh lupe topup niey??!! aku marah lak kt diri sendiri... last² aku tdo dlm hati penuh kekecewaan...hrmm.. xpe smpai opis sok aku x kire... aku wish gak!!

smpai jerk opis aku tgk ana x
on9 lg... aku trus gak wish!! rase bersalah smlm... x ilang lg. bknnnye ape... time bday aku.. ana wish lelewat mlm. cam x best jerk aku wish lmbt!! hrmm... ana, sory yeh... :( neeway.. eppy bday ana... :)

owh ye... aku rse ramai gak yg dh start cuti sok. kirenye.. arini last keje la... ermm... 4 sure ade yg dh plan nk blk kampung kan? pape pon berhati
² semoga selamat smpai ke tmpt yg di tuju... :)

Friday, September 26, 2008

horaayyy....!!!!!!

Posted by Suraya Hani at 9:47 AM 2 comments
yes... yes... 2 ari lg... cepat skit!!! x sabarnye nk blk kampung!!! hihi...

:: selamat berbuke smue... :) ::

Thursday, September 25, 2008

Aku Di'Tagged' Oleh Ana...

Posted by Suraya Hani at 4:27 AM 2 comments
haih~~~ bukak jerk blog ana... terscroll lak ke bwh. tetengok nme aku ade dlm list 8 people yg ditagged!! fuhh...

1) What is the most important thing in your life?
my luvly family & frenz also pegangan hidup!
.
2) What is the last thing that you bought with your own money?
keropok jack & jill smlm beli tuk adik aku...
.
3) Where do you wish to get married?
erk... it should be atas bumi bwh langit :p

4) How old do you think you will be permanently owned by your love?
dunno...
.
5) Are you in love?
haha... wat aku tergelak lg!

6) Where was the last restaurant you had dinner?
xde restaurant... kt klcc jerk kt signature.

7) Name the latest book that you bought?
Aa +Bb.

What is your full name?
Siti Suraya Hani Norizan.
.
9) Do you prefer your mother or father?
both.

10) Name a person that you really wish to meet in real life for the first time.
chad michael murray... wahaha...
.
11) Christina or Britney?
hrm... ntah...
.
12) Do you do your own laundry?
nope... cuci sendiri jerk... jimat kn?
.
13) The most exciting place you want to go?
japan... australia...!!!
.
14) Hugs or kisses?
salam. wahaha... xde dlm list!

15) 8 things I am passionate about
1. art
2. photography
3. cartoon
4. music
5. kfc
6. mcd
7. chocolate
8. ice cream
.
16) 8 things I say too often
1. aaa...
2. siot!
3. hampeh~
4. aku la...
5. weh!
6. erk...
7. yek...
8. cit~~
.
17) 8 books I’ve read recently
newspaper smue jenis!!!

18) 8 songs I could listen to over and over again:

1. SoulJa Feat. Aoyama Thelma - Koko Ni Iru Yo
2. Backstreet Boys - Helpless When She Smiles
3. Group 1 Crew - Forgive Me
4. Our Lady Peace - A Story About A Girl
5. Yovie & Nuno - Menjaga Hati
6. Ungu - Kekasih Gelapku
7. The Red Jumpsuit Apparatus - Face Down
8. Brandie Carlile -The Story
.
19) 8 things I learned last year
1. wutever happened family come first!
2. iman... pegangan agama kne kuat!! klu x lemah la jawabnyee...
3. duit bukan segala²nye... (even mmg btol skrg... money is most important!!)
4. never give up
5. life's too short... 2 fight... 2 be miserable... 2 let da' bitter ones change how awesome u are...
6. hati² dlm memilih kwn
7. lettin' go sumthin'... even if it hurts, doesn't mean we hv 2 let go of everything... aite?
8. if u love somethin', set it free. if it comes back, it's urs. if it does not come back, it was never meant 2 be...
.
20) Tag 8 people
sesape jerk yg singgah sini... :p

Wednesday, September 24, 2008

I'm Sad!!

Posted by Suraya Hani at 11:59 AM 0 comments





uwaaa... i'm really sad!! sob... so... abis basah pipi aku. aku try benti nangis tp still x leh. wat should i do? i'm shock!! again n' again... die mati kene tembak. ini x adil!!! aku bru nk suke ngan character die. suddenly he's dead?!!

well I kinda always liked him coz' he mengingatkan aku kt nathan... aku x tau start bile aku ske kt die... but aku liked his character… he was a good friend to nathan and Jamie… byk favorite moments die yg wat aku teringat. one of dat he told nathan he can do it… n' all the scenes dgn little Jamie is adorable... gonna miss him :(

Farewell, Quentin Fields. You will be missed on One Tree Hill.

i luv this quote by samantha. It's so meaningful!!

" Quentin Fields was a basketball player. He was also a son. A brother. Somebody’s teammate. Somebody’s friend. I never knew Quentin Fields and I guess now I never will. Did you ever wonder what it would be like if you weren’t you anymore? If you were suddenly gone how would your world react? Whatever you imagined was wrong. There’s nothing romantic about death. Grief is like the ocean: it’s deep and dark and bigger than all of us. And pain is like a thief in the night. Quiet. Persistent. Unfair. Diminished by time and faith and love. I didn’t know Quentin Fields but I’m jealous of him because I see how his absence has affected the people that did know him so I know that he did matter to them. And I know he was loved. People say Quentin Fields was a great basketball player. Graceful. Fluid. Inspiring. They say on a good night it almost seemed as though he could fly. And now he can. "

Tuesday, September 23, 2008

hoi... hoi... hoi...

Posted by Suraya Hani at 4:46 AM 0 comments

argghh.. busan.. aku x nk ngadap ammements!!! mood tgh nk raye xde mood mau wat keje. tau? :p

Monday, September 22, 2008

Happy International Day Of Peace...

Posted by Suraya Hani at 9:32 AM 2 comments
Selamat menyambut hari keamanan dunia.. :) i think x smue kot yg tau every year... 21 september adalah hari keamanan dunia!!

so peeps.. sesame la kite menikmati keamanan yg telah pon kite kecapi selama ini. sesame la kite berdoa agar keamanan dunia akan terjamin hendaknye. tiada lagi peperangan... pembunuhan... pengeboman... tangisan & sebagainye.

aku percaye... hati keras pihak yang terbabit dengan peperangan bukan mudah untuk dilenturkan. lelagi klu kite tgk peperangan kt Israel n' Palestin. amaran skit punye byk dr PBB & negara² lain tapi why peperangan terus berlaku? terus membunuh byk nyawa x berdosa? x kesian ke mereka pd mangsa kekejaman itu. cmne la agaknye situation dorg klu dorg sendiri yg ade kt tempat mangsa perang tuh?!!

aku tau... ade people around da' world mengharapkan berlakunya keajaiban yg mampu menghentikan smua peperangan n' mengembalikan dunia kepada 1 titik keamanan yg menjadi dambaan semua.

semoga berkat doa kite smue mangsa kekejaman akan dpt hidup dlm keadaan aman pada suatu hari nanti... di negara mereka sendiri! Amin... :)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Artist: USA for America

Title: We Are The World

There comes a time, when we hear a certain call
When the world must come together as one
There are people dying, and it's time to lend a hand.
To life the greatest gift of all
We can't go on, pretending day by day
That someone somewhere will soon make a change
We are all part of God's great big family
And the truth, you know that love is all we need

We are the world, we are the children
We are the ones who make a brighter day so let's start giving
There's a choice we're making
We're saving our own lives
It's true, we'll make a better day just you and me.

Send them your heart, so they'll know that someone cares
And their lives will be stronger and free
As God has shown us, by turning stones to bread.
So that we all must lend a helping hand.

We are the world, we are the children
We are the ones who make a brighter day so let's start giving
There's a choice we're making
We're saving our own lives
It's true, we'll make a better day just you and me.

When you're down and out
There seems no hope at all
But if you just believe there's no way we can fall
Well, well, well, well, let's realize
That a change can only come
When we stand together as one

We are the world, we are the children
We are the ones who make a brighter day so let's start giving
There's a choice we're making
We're saving our own lives
It's true, we'll make a better day just you and me.

Sunday, September 21, 2008

20 Ramadhan

Posted by Suraya Hani at 9:01 AM 0 comments
20 ramadhan dh... sob... sob... sob... cepatnye nk abis puase... sedih da plak!! hrm... arini aku... angah... alang n' my mum kuar beli barang skit! kt kol 11 gak la kitorg gerak. actually aku nk anta pc g baiki. terkena serangan virus!!!

then kitorg 3 beradik g la membayar zakat... :) wah.. first dlm hidup aku arini aku menunaikan kewajiban yg telah pon difardhukan ke atas diri aku! Alhamdulillah.. :) korg smue cmne lak? dh bayar zakat? :D

after bayar zakat.. jejalan sat kt jj. then kitorg gerak lak g carrefour. bkn shopping bebarang skit! this nite nk kne wat kuih raye... taadaa...~~~ aku first time gak wat kuih raye nie. coz b4 this x berkesempatan. kire this year gak la aku bru bebtol dok kt umah! ikut kn start study aku mmg x dok umah pon... then bile dh keje lg la.. pindah randah!! :D

penat x yah ckp la... hihi.. pape pon aku tetap enjoy!! :D

k r peeps... selamat berbuke smue!!! semoga kite smue memperolehi keberkatan... :)

Saturday, September 20, 2008

Selamat Hari Raya...

Posted by Suraya Hani at 3:23 AM 0 comments
hihi... akhirnye aku berjaye juak.. menyiapkan design yg x seberape niey. walhal.. aku ade ammements. huhu... xpe. next week ade lg... leh wat!! :D

kepade smue umat islam seluruh dunia selamat menyambut hari raya aidilfitri! kt sini aku mengambil kesempatan tuk meminta maaf pada smue seandainye ade salah n' silap aku.

selamat hari raya maaf zahir & batin...

Friday, September 19, 2008

Khamis

Posted by Suraya Hani at 9:24 AM 0 comments
arini dh ari kamis. cepatnye mase berlalu. hrmm... puasa lak dh menghampiri ke penghujungnye.

td ade review tuk sivik. dh ade er... payment pon dh dpt. hrm.. ape yg aku nk ckp kt sini... hopefully 'orang atasan' tuh akan ingat la kitorg kt sini yg bersusah payah menyiapkan bende tuh dgn mainpower berape kerat jerk!!

at least we all akan dpt sumthin' yg di called BONUS!!! Amin...

:: 2 all people... selamat berbuke ::

Thursday, September 18, 2008

Nuzul al-Quran dan Lailatul Qadar

Posted by Suraya Hani at 8:49 AM 0 comments
hari ini adalah hari Nuzul Al Quran. kt sini aku nk share sumthin' ngan korg. hopefully dapat tambahkan sedikit pengetahuan kite smue... :)

Nuzul Al-Quran

Peristiwa nuzul al-Quran menjadi satu rakaman sejarah dalam kehidupan Nabi SAW hingga seterusnya berperingkat-peringkat menjadi lengkap sebagaimana kitab al-Quran yang ada pada kita hari ini. Peristiwa Nuzul al-Quran berlaku pada malam Jumaat, 17 Ramadan, tahun ke-41 daripada keputeraan Nabi Muhamad SAW. Perkataan ‘Nuzul’ bererti turun atau berpindah dari atas ke bawah. Bila disebut bahawa al-Quran adalah mukjizat terbesar Nabi SAW maka ianya memberi makna terlalu besar kepada umat Islam terutamanya yang serius memikirkan rahsia al-Quran.

‘Al-Quran’ bererti bacaan atau himpunan. Di dalamnya terhimpun ayat yang menjelaskan pelbagai perkara meliputi soal tauhid, ibadat, jinayat, muamalat, sains, teknologi dan sebagainya. Kalimah al-Quran, sering dicantumkan dengan rangkai kata ‘al-Quran mukjizat akhir zaman’ atau ‘al-Quran yang mempunyai mukjizat’. Malah inilah sebenarnya kelebihan al-Quran tidak ada satu perkara pun yang dicuaikan atau tertinggal di dalam al-Quran. Dengan lain perkataan segalanya terdapat di dalam al-Quran. Firman Allah:

Dan tidak seekor pun binatang yang melata di bumi, dan tidak seekor pun burung yang terbang dengan kedua sayapnya, melainkan mereka umat-umat seperti kamu. Tiada Kami tinggalkan sesuatu pun di dalam kitab Al-Quran ini; kemudian mereka semuanya akan dihimpunkan kepada Tuhan mereka (untuk dihisab dan menerima balasan). (Al-An’am:38)

al-Quran adalah hidayah, rahmat, syifa, nur, furqan dan pemberi penjelasan bagi manusia.. Segala isi kandungan al-Quran itu benar. Al-Quran juga dikenali sebagai Al-Nur bererti cahaya yang menerangi, al-Furqan bererti yang dapat membezakan di antara yang hak dan batil dan al-Zikr pula bermaksud yang memberi peringatan.

Dalam sejarah kehidupan Nabi SAW ayat al-Quran yang mula-mula diturunkan Allah kepada Nabi Muhammad SAW melalui perantaraan malaikat Jibrail ialah lima ayat pertama daripada surah Al-‘Alaq. maksudnya:

”Bacalah (wahai Muhammad) dengan nama Tuhan mu yang menciptakan (sekalian makhluk), Ia menciptakan manusia dari sebuku darah beku; Bacalah, dan Tuhan mu Yang Maha Pemurah, -Yang mengajar manusia melalui pena dan tulisan, -Ia mengajarkan manusia apa yang tidak diketahuinya.” (al-‘alaq:1-5)

Hubungan Lailatul Qadar dan Nuzul al-Quran

Lailatul Qadar pula ialah suatu malam pada bulan Ramadhan yang begitu istimewa sekali fadilatnya. Malam al-Qadar adalah suatu malam yang biasanya berlaku pada 10 akhir Ramadhan dan amalan pada malam itu lebih baik baik dari 1000 bulan.

Apakah kaitannya malam al-Qadar dengan nuzul al-Quran? Sebenarnya al-Quran dan malam Lailatulqadar mempunyai hubungan yang rapat antara satu sama lain sebagaimana yang diterangkan di dalam kitab Allah dan hadis Rasulullah SAW di antaranya firman Allah SWT:

Maksudnya: Sesungguhnya Kami telah menurunkan (Al-Quran) ini pada Malam Lailatul-Qadar, Dan apa jalannya engkau dapat mengetahui apa dia kebesaran Malam Lailatul-Qadar itu? Malam Lailatul-Qadar lebih baik daripada seribu bulan. Pada Malam itu, turun malaikat dan Jibril dengan izin Tuhan mereka, kerana membawa segala perkara (yang ditakdirkan berlakunya pada tahun yang berikut); Sejahteralah Malam (yang berkat) itu hingga terbit fajar! (al-Qadar:1-5)

Mengikut satu pandangan, ayat ini diturunkan berdasarkan satu riwayat dari Ali bin Aurah, pada satu hari Rasulullah SAW telah menyebut 4 orang Bani Israel yang telah beribadah kepada Allah selama 80 tahun. Mereka sedikit pun tidak derhaka kepada Allah, lalu para sahabat kagum dengan perbuatan mereka itu. Jibril datang memberitahu kepada Rasulullah SAW menyatakan bahawa Allah SWT menurunkan yang lebih baik dari amalan mereka. Jibril pun membaca surah al-Qadar dan Jibril berkata kepada Rasulullah ayat ini lebih baik daripada apa yang engkau kagumkan ini menjadikan Rasulullah SAW dan para sahabat amat gembira.

Dalam hadis yang lain Aishah juga meriwayatkan bahawa Rasulullah SAW bersabda bersedialah dengan bersungguh-sungguh untuk menemui malam Lailatul qadar pada malam-malam yang ganjil dalam 10 malam yang akhir daripada bulan Ramadhan.

Panduan

Dari maklumat serba sedikit di atas tadi sebenarnya banyak boleh dijadikan panduan kepada umat Islam seluruhnya. Antara panduan berkenaan ialah seperti:

1. Tidak ada perkara yang tidak terdapat dalam al-Quran
2. Ayat pertama diturunkan ialah ‘iqra’ iaitu ‘baca’ dan Tuhan mengajarkan manusia melalui perantaraan Pena dan Tulisan.
3. Kelemahan umat Nabi Muhammad beribadat maka dianugerahkan satu masa yang apabila kita mendapatkannya kita akan digandakan pahala melebihi seribu bulan.


Apabila disebutkan bahawa tidak ada perkara yang tidak terdapat di dalam al-Quran itu maka ianya memberikan makna bahawa segala ilmu pengetahuan yang merangkumi fardu ‘ain dan fardu kifayah dalam segenap aspek kehidupan merangkumi ekonomi, sosial, perundangan, pendidikan, sains dan teknologi dan lain-lain, segalanya terdapat dalam al-Quran. Tafsiran, kupasan analisa dan penyelidikan membolehkan umat Islam maju mendahului umat-umat lain di dunia ini.

Manakala penurunan al-Quran pula didahului dengan suatu kalimah ‘iqra’’ iaitu ‘baca’ di mana membaca adalah kunci kepada penerokaan ilmu. Selepas itu pula Allah mengiringi dengan ayat yang bermaksud; Yang mengajar manusia melalui pena dan tulisan, -Ia mengajarkan manusia apa yang tidak diketahuinya.” Keadaan ini menguatkan lagi bahawa pembacaan dan penulisan itu menjadi antara perkara yang paling penting dalam penguasaan ilmu pengetahuan. Di mana sebagaimana diketahui umum melalui satu ungkapan bahawa: “ilmu pengetahuan dan teknologi itu adalah kuasa”.

Perkara ketiga ialah hikmah dari anugerah malam al-qadar kepada umat Nabi Muhammad SAW sebagai umat akhir zaman. Mengetahui kelemahan umat Islam akhir zaman ini dalam beribadah maka dianugerahkan satu peluang di mana ibadah yang dilaksanakan pada malam itu digandakan sehingga 1000 bulan. Bermakna kiranya kita dapat melaksanakan ibadah dengan penuh keimanan di 10 akhir Ramadhan, kita akan berpeluang mendapat malam al-Qadar. Ini akan menjadikan kita seolah-olah beramal ibadah selama 1000 bulan iaitu sekitar 83 tahun. Menjadikan kita seolah-olahnya menghabiskan seluruh hidup kita dan usia kita dalam ibadah.

Bagi mencari malam-malam yang berkemungkinan sebagai malam al-qadar, maka kalangan ulama ada menyatakan bahawa, malam-malam yang ganjil yang tersebut ialah malam 21, 23, 25, 27 & 29 dari bulan Ramadhan. Dalam pada itu terdapat juga beberapa hadis yang menyatakan bahawa malam al-qadar itu pernah ditemui dalam zaman Rasulullah SAW pada malam 21 Ramadhan. Pernah juga ditemui pada malam 23 Ramadhan. Terdapat juga hadis yang mengatakan bahawa baginda Rasulullah SAW. menjawab pertanyaan seorang sahabat yang bertanya mengenai masa Lailatulqadar supaya ianya bersedia dan menghayatinya. Baginda menjelaskan malam Lailatulqadar itu adalah malam 27 Ramadhan. Dari keterangan-keterangan di atas dapatlah kita membuat kesimpulan bahawa malam Lailatulqadar itu berpindah dari satu tahun ke satu tahun yang lain di dalam lingkungan 10 malam yang akhir dari bulan Ramadhan. Yang pastinya bahawa masa berlakunya malam Lailatulqadar itu tetap dirahsiakan oleh Allah SWT supaya setiap umat Islam menghayati 10 malam yang akhir daripada Ramadhan dengan amal ibadat. Dengan beribadah di sepuluh malam terakhir itu, mudah-mudahan akan dapat menemuinya sebagai bekalan kehidupan akhirat.

Kesimpulan

Sebagai kesimpulannya marilah kita sama-sama menghayati nuzul al-Quran ini sebagai suatu peristiwa besar yang penuh makna dan hikmah. Kita seharusnya melihat al-Quran itu sebagai ‘kitab induk’ panduan Ilmu pengetahuan untuk memajukan manusia seluruhnya. Memajukan manusia yang lebih penting adalah memajukan umat Islam terlebih dahulu melalui penguasaan ilmu pengetahuan dan teknologi. Membaca al-Quran itu adalah suatu ibadah. Sekarang bolehlah kita panjangkan ‘membaca’ al-Quran itu kepada menganalisa, mengkaji, menyelidiki dan mencari rahsia ilmu pengetahuan di dalam al-Quran dan seterusnya menghasilkan penulisan-penulisan yang akhirnya memajukan dunia ini dan khasnya memajukan umat Islam dan seterusnya mengeluarkan umat Islam dari belenggu kelemahan dan penghinaan. Umat Islam juga perlu mempertingkatkan amal ibadah terutamanya mengejar anugerah Tuhan yang tidak terhingga kepada umat Islam akhir zaman. Beribadah di 10 akhir Ramadhan memberikan kita peluang keemasan ganjaran pahala seolah-olah beribadah sepanjang hidup kita iaitu 1000 bulan (sekitar 83 tahun).

Wednesday, September 17, 2008

How Do U Called Urself...

Posted by Suraya Hani at 2:15 PM 0 comments
How do you call yourself? (What's your name?)
+ my name is suraya.. actually full name is siti suraya hani norizan. u can call su… or suraya (even ade yang panggil hani aku nk sh panggil su gak! X kire…) :p

How old are you?
+ i'm 25

Where you live?
+ kl

With whom?
+ me n’ family

Favorite things

Color?
+ black.. white.. blue… depends

Person?
+ somebody

Pet? (Not animal. Pet. Either living or dead. Yours or a friends)
+ me pc n’ magazine n’ …

Number (lucky or just magic)?
+ just luv 7

Childhood memory?
+ don’t remembered

Thing to do when you're bored?
+ listening to music… watching movies…

Person to talk to when you're bored?
+ anyone

Place to shop?
+ jj… klcc

Food? (The whole meal, not a category)
+ anything yg halal tolak kayu… batu… tanah… n’ bla… bla…

Place to go when you're sad?
+ my room

Place to go when you're happy?
+ anywhere

The last stuff

What's the last thought that crossed your mind?
+ bile nk g vacation niey...

Person you spoke with you in real life?
+ ?

Person you spoke with on the phone?
+ ?

Person you spoke with online?
+ all my lovely frenz

Person you send any sort of snail mail to?
+ no one

Place you went?
+ dunno!!

Thing you did before bed last night?
+ listening to music n’ read a story book.

Your family stuff

Any siblings?
+ nope...

Are your parents still married to each other?
+ yup

Which parent do you like better?
+ ayah n’ emak

Would you voluntarily hang out with your sibling?
+ y not if i had... :p but i hv my luvly anak sedare... ???

What about your parents?
+ yup

Random stuff

If you could have an accent, which would you have?
+ brit :P

Do you remember your dreams?
+ sometimes

What's your middle name and why is it that?
+ suraya

Relationships stuff

Are you married, dating, or single?
+ single dowh!

If you had the opportunity, would you go back out with any of your exes?
+ nope

Have you ever had a friend try to steal your bf/gf?
+ hahhaa no…

Would you rather be single and have lots of friends or married?
+ currently choosing "single and lots of friends"

Do you really tell your significant other everything?
+ emmmm…

Have you ever cheated just because you can?
+ no

Do you think your bf/gf is better than the losers your friends bring home?
+ think carefully...

Last stuff

Have you ever cried in public just to get attention?
+ no

Have you ever lied just to get attention?
+ no

Would you ever colaborate with a friend's lie just to make them look cool?
+ hahaa yup

Assume you were rich, where would you buy your clothes?
+ it's not about d’ price or place where i bought it... it's d "clothes" itself

What makes you smile?
+ someone

What makes you frown?
+ stupidity of myself

Tuesday, September 16, 2008

Design

Posted by Suraya Hani at 11:21 AM 0 comments
seharian aku menyiapkan niey. huhu... patutnye sblm pose lg aku dh kne siapkan. tp sbb mls punye pasal... today bru aku berjaye menyiapkannye... ishh... ish... x patut tol!! pose dh smpai pertengahan, design aku bru siap. neeway peeps.. selamat berpuase... again!! :p

Monday, September 15, 2008

14 September 2008

Posted by Suraya Hani at 2:15 PM 0 comments

ujan lebat giler x yah dikire la. aku smpai putra setiawangsa tunggu si onny kt c2. huhu... gile lmbt mamat tuh! janji kol 5.10 pm or 5.15 pm. 5.20 pm pon x nmpk lg batang hidung. cit~~~ janji melayu la katakan... haha...

Gueeesssss wuuuttt??!!! haha.. finally kitorg jmpe gak akhirnyeee... haha... dh mekak² dlm conference... msg... at last dpt gak berbuke pose sesame. huhu... even ramai yg xde aku tetap hepi. seronok sgt!! ade yg memule dh promise mmg nk join. tp disebabkan ujan n' ade yg stuck so dorg cancel. it's ok. maybe next time leh kumpul reramai blk. :D

dedatang jerk... dh kecoh ngan perangai kudut n' rizal!! haha... dlu dorg bkn cam2. kt kolej jgn harap la nk bercakap. haha... nk nmpk dorg niey bertegur sape pon susah. huhu... ntah cmne arini leh kamcing lak dak 2 nie. :D

niey onny & kudut dorg niey se'hostel' mse study dlu. sebilik gak just kelas jerk lelain. kudut 1 group ngan aku. onny lak 1 group ngan fahmi...

:: kudut ko makin serabai!!! cube ko potong rambut ko tuh! nmpk kemas skit! ::

:: onny akhirnye ko besar gak... even aku tau aku lg besar dr ko!! haha... ::

nurul, onny, kudut, rizal & aku.

rizal n' kudut yg dr awal jmpe smpai la nk blk asyik bertekak jer. sian rizal. asal die nk ckp jerk... kudut mesti potong! haha... saba eijal... bkn salu... ko kne la trime perangai kwn ko yg sorg tuh!!!
jemah n' izan
fahmi n' kong. aaa.. lme aku x jmpe kong. nmpk die kurus skit aku rse. last aku jmpe 2005 agak berisi. hihi...
dieb n' alip
niey penghulu kitorg dlu. nme die awang. nme penghulu tuh die dpt mse orientasi klu x silap aku... haha... trimas kerana sudi join kitorg. even x ramai. ko t'lah meramaikan lagi org² di sini.. haha.. skema tol! 

erm... cepat tol mse berlalu. tepat kol 9.oo pm. memasing dh perlu bergerak. bkn ape sok nk kne keje. huhu... tensi²... mls btol la bile pikir nk keje sok!! ayarkk... hope next year akan lebih meriah.

:: so peeps... gudnite... sweet dream yeah... selamat bersahur jugak!!! :D ::

Sunday, September 14, 2008

Selamat Berbuka...

Posted by Suraya Hani at 11:18 AM 2 comments
aaa.. cube teka batu² ape niey? huhu... niey die batu² dinding umah yg t'lah dipecahkan. erk... bersepah gile!!! dh cam dok kt umah yg ngah dlm pembinaan tp x siap lg! haih... bile la nk siap umah aku niey. x sanggup aku dok dlm keadaan yg mmg kotor gile! haih... bln pose aku kne jage tutur kate aku. x leh nk carut². :p so... just byk kan bersabar... :)

hihi... adik aku yg paling bongsu. umor die 8 thn. mmg kitorg berenam ske sgt kaco die. haha... kitorg salu ckp kt die die niey anak cine. asal kitorg ckp cam2 jerk. angkat ubat la jwbnye dgr raungan die. haha... aku snap jerk gamba die mse die kusyuk tgk 'wonder pet'. even x sahur... die tetap puase... yeah... :D

aku tatau nk nme kn die ape. aku panggil chicken wings jerk. ayark... tp aku seyes x ske... sos die cam masam² skit.
niey die domino's pizza. BBQ ape ntah nme die... bab² niey aku mmg failed skit. huhu... tp mmg best.

nie lak... spaghetti... delicious giler!!! haha... kenyang.... syukur alhamdulillah. ape x nye sik makan... makan... makan... pape pon kt adik aku yg number 2 tuh.. thnx yer angah...!!!

Saturday, September 13, 2008

Jumaat lagi!

Posted by Suraya Hani at 11:08 AM 0 comments
time pose niey... byk la activity luar. haha... bkn activity pape pon. just bukak pose jerk. :p. ade yg bukak pose ngan dak skolah... kwn sekolej or seopis. time niey la memasing sibuk tuk bertanye kan kabar. maklum la... memasing kn bz... so dgn care ni aku rse dpt mengeratkan lagi hubungan sesame kite. :)

sbnrnye... berbuke ngan dak kolej yg paling aku tunggu. excited sgt!!! bkn ape. mse aku study first sem ramai sbnrnye. bile naik sem 2... dak group aku jd makin kurang. so aku nk sgt jmpe ngan dorg smue. :) nk msk 8 thn dh ade yg aku x pnh langsung jmpe. even x ramai... aku hope next year or bebile... aku kn dpt kumpul kan bebudak lain.

haih~~~ saat-saat niey tetibe otak aku ternyanyi lagu nie... sape nye lagu yerh? hrm...

andainya dapat ku ulang semula... suatu zaman yang bernama remaja... akan terpelihara segala milikku...

arghh... abaikan... :p

Friday, September 12, 2008

My Turn!

Posted by Suraya Hani at 9:21 AM 0 comments
1. What do you want for your birthday?
+ sumthin’ could make me smile n’ hepi… :D
'
2. Are you missing someone?
+ yes..n i miss sumone too much dat it hurts me
'
3. When was the last time you went to the mall?
+ last 2 weeks
'
4. Are you wearing socks right now?
+ nope
'
6. Have you been to the cinema in the last 5 days?
+ nope

7. What was the last thing you had to drink?
+ air suam
'
8. What are you wearing right now?
+ baju kurung
'
9. What was your last purchase?
+ ticket movie
'
10. What was the last food you ate?
+ nasi
'
11. Who would be the person you would call if you were up in the middle of the night and couldn't sleep?
+ hm… just sumone
'
12. Have you bought any clothing items in the last week?
+ nope
'
13. Do you have a pet?
+ nope
'
14. What made you cry in the last 5 days?
+ nope
'
15. If you could be anywhere right now, where would you be?
+ somewhere… bleh x?
'
16. What is the last thing you purchased online?
+ none
'
17. One thing you hate about yourself?
+ caring too much
'
18. Do you regret anything?
+ many
'
19. What are your plans for the day?
+ go home
'
20. Last person you msg'd?
+ onny
'
21. Ever went to a camp?
+ nope
'
22. Are you a good student in school?
+ haha…
'
23. Who do you want right now?
+ DSLR
'
24. Are you wearing any perfume or cologne?
+ yup
'
25. Where is/are your best friend/s right now?
+ working… study

Thursday, September 11, 2008

MAJLI​S BERBU​KA PUASA​ STMS-​​​KYM '08

Posted by Suraya Hani at 1:14 AM 0 comments
TEMPA​T : PUTRA​JAYA,​​​PRESI​NT8,​​​TASIK​ PUTRA​JAYA
TARIK​H : 26/​​​09/​​​08.​​​
BAYAR​AN : RM45.​​​ OO (​​​seora​ng)​​​
MAJLI​S BERLA​NGSUN​G : 6.​​​30-​​​9.​​​30MLM​

SEMUA​ WARGA​ STMS-​​​KYM DI JEMPU​T HADIR​ UNTUK​ MEMER​IAHKA​N LAGI MAJLI​S BERBU​KA PUASA​ YANG AKAN BERLA​NGSUN​G SEPER​TI DI ATAS.​​​
KEPAD​A YANAG​ BERMI​NAT HENDA​KLAH MEMBE​RI JAWAP​AN SEBEL​UM 21/​​​09/​​​08.​​​INI UNTUK​ MEMUD​AKAN DAN MELAN​CARKA​N PERJA​LANAN​ MAJLI​S TERSE​BUT.​​​BAYAR​AN BOLEH​ DIBUA​T TERUS​ KE AKAUN​ MAYBA​NK PARIM​,​​​SHIMA​ ATAU A.​​​G.​​​PEMBA​YARAN​ TERAK​HIR DITER​IMA SBLM MAJLI​S BERLA​NGSUN​G DI TEMPA​T PENDA​FTARA​N.​​​KEPAD​A YANG BERMI​NAT,​​​MEMPU​NYAI PANDA​NGAN,​​​PENDA​PAT ATAU SEBAR​AN SOALA​N DAN KEMUS​KILAN​ BOLEH​ LA MENGH​UBUNG​I PARIM​,​​​SHIMA​ ATAU A.G.
SOKON​GAN DAN KERJA​SAMA ANDA AMAT DIPER​LUKAN​ DAN DIHAR​GAI.​​​

HIDUP​ STMS-​​​KYM!​​​!​​​!​​​
HIDUP​ STMS-​​​KYM!​​​!​​​
HIDUP​ STMS-​​​KYM!​​​!​​​

:: sory guys this year skali lg aku x dpt g majlis berbuke nie. x smpt 1. n' another 1 aku kne blk kg... sory ya... maybe next time. InsyaAllah... :) ::

Wednesday, September 10, 2008

Tuesday - Week 2

Posted by Suraya Hani at 9:08 AM 2 comments
haish... lmbt tol mse arini. punye la seksa aku nk tggu kol 4 kt opis td. huh! bukannye ape busan gile!! ngan xde keje... plus ngantuk nye pasal. hrm... kol 420 aku dh blah dr opis even time blk sbnrnye kol 430. huhu.. sesampai jerk. trus tggu bus. sib baik 10 minute jerk kne tggu. then smpai umah pon awal. hihi.. byk syiok...

sesampai trus jerk g mandi... solat. pastu tlg gak la mak aku masak kt dapur. :) sesambil meng'on'kn pc. huhu... n' again... 4 ur information pc aku kne serangan virus durjana. sape la yg wat virus niey. menyusahkan btol!!!

sib baik aku de backup cpu 1 lg n' my laptop. even lembab pon still bleh gune. ngehngehngeh... :D

♥ k r... 2 all peeps... selamat berbuke. :) ♥

Tuesday, September 9, 2008

Senin

Posted by Suraya Hani at 12:13 AM 0 comments
assalamualaikum & morning peeps... so how ur life 2day? is it okay? wut ever it is just smile ok :) eppy monday. mulekan keje dgn bismillah. da~~~

Monday, September 8, 2008

7 Days...

Posted by Suraya Hani at 2:23 PM 0 comments
Listening to: Ungu - Sesungguhnya
Watching: My Blog
Playing: Text Twist
Eating: Kuih Raye Sample
Drinking: Air Suam


update malas-malasan. hey peep... sedar x sedar x seminggu kite berpuase. cepat tol rasenye... haih~~~

alahai... sok dh keje. monday always make me sick. uwaaa... x mo g keje...

Sunday, September 7, 2008

土曜日

Posted by Suraya Hani at 9:15 AM 0 comments
hujan aje arini sepanjang ari lak tuh. huhu.. dr pg smpai ptg. x benti². td pg aku & adik² aku plus ade la gak org yg dok kt petempatan aku niey... bergotong royong. haha... cabaran tol dlm bulan pose niey. xpe... bkn salu pon. :)

haih~~~ umah aku tunggang langgang skit this year coz dorg ngah renovate umah. haih... di bulan pose? huh!!! terime je la. minggu niey smue adik² aku de kt umah. kecuali adik aku yg no. 6. die kt kampung :) haih nk g smbg msk blk. sat g nk buke dh. 2 all peep... slamat berbuke :D

Saturday, September 6, 2008

2008年9月5日

Posted by Suraya Hani at 12:03 AM 0 comments
l♥vly jumaat. :) first of all al fatihah buat Tan Sri Abdul Samad Ismail di atas pemergiaanye ke rahmatullah kira-kira jam 5.58 petang 4 September 2008 di Pusat Perubatan Pantai selepas menghadapi jangkitan paru-paru penghujung bulan lepas.

second. to all yg smbt bday arini. eppy buffday!! think ah ho bday is today :) so.. hp bday dude...

third. sunyi btol opis niey skrg. dr reramai yg msk sini. skrg leh di kire bape kerat yg tinggal. hrm... cam adat lak aku rse kt infusion niey. haha... asal nk msk ujung thn ramai yg blah. huhu... xpe neeway dh rezeki memasing. pape pon aku tetap doakan smuge kengkawan aku success salu. gud luck guys...

Friday, September 5, 2008

そばにいるね Feat. SoulJa - Koko Ni Iru Yo Lyrics

Posted by Suraya Hani at 5:32 AM 0 comments
this moment aku ske dgr lagu aoyama thelma featuring soulja nie. lagu nie berjaye wat aku jatuh cinte buat kali ke bape ntah aku pon tatau. :p aku ske Souljanye voice. background rap die cam kne jer. huhu... luv u bebeh~~~ :D melody die lak smooth jerk.

this song aku dh upload kt blog. aku letak lagu dorg niey paling atas skali. :) jeng²~~~... let's sing nyehnyehnyeh...

Kanji
※Baby boy わたしはここにいるよ どこもいかずに待ってるよ
You know dat I love you だからこそ 心配しなくていいんだよ
どんなに遠くにいても変わらないよこの心
言いたい事わかるでしょ?
あなたのこと待ってるよ※

不器用な俺 遠くにいる君
伝えたい気持ちそのまま言えずに 君は行っちまった
いまじゃ残された君はアルバムの中
電波でしか会えない日々 たけど見えないぜ君の微笑み
君のぬくもり 髪の香り こののどの渇きはそのまま満たされずに
過ぎてく日々の中 なんだか君の面影ひたすら探した
君とよく歩いたあの道は 今俺だけの足音が響いていた
んなことよりお前の方は元気か? ちゃんと飯食ってるか?
ちくしょう、やっぱ言えねえや
また今度送るよ 俺からのLetter

(※くり返し)

鎌倉の砂浜で見た君の姿 波にのまれた君に言いたい言葉
なんだかマジせつねぇ 男なのになんで…言葉出てこねぇや
覚えてますか?君と行ったカラオケの中
俺が入れた曲の言葉 モニターに浮かんだまま
ほんとは君に伝えたかった
君と二人きりで初めて待ち合わせをしたあの日
まるで偶然に会ったかのようにはしゃぎ
微笑む君が忘れられないって
話かなりそれちまったがわかるよな?俺が言いたい言葉
S**t 残り書く場所がねえや
ごめん 次は絶対に送るから

(※くり返し)

俺がもっと金持ちだったら もっとまともな仕事をしてたら
もしもすべて犠牲にできたのなら 俺は絶対に君を…
だがPlease勘違いだけはすんな 君に寂しい思いはさせたくねぇが
忙しい中あんま話せねぇが
baby believe これは all for our future
But 正直 今すぐ君と会いたい 今すぐ抱きしめてやりたい
昔 君が俺の隣で座ってた席には もう誰もいないって…
まぁ そんな事はいいんだ 言いたいことはそんなんじゃねぇんだ
いまさらだが ずっと言いたかった言葉を込め 送るUnsent letter

Baby girl わたしはここにいるよ どこもいかずに待ってるよ
You know dat I love you だからこそ 心配しなくていいんだよ
どんなに遠くにいても変わらないよこの心
言いたい事わかるでしょ?
あなたのこと待ってるよ

Baby boy わたしはここにいるよ どこもいかずに待ってるよ
You know dat I love you だからこそ 心配しなくていいんだよ
どんなに遠くにいても変わらないよこの心 今なら素直に言えるよ
I don't eva wanna let you go

Romaji
Baby boy watashi wa koko ni iru yo
Doko mo ikazu ni matteru yo
You know dat i love you dakara koso
Shinpai shinakuteinda yo
Donna ni tooku ni itemo kawaranai yo kono kokoro
Itai koto wakaru desho?
Anata no koto matteru yo

Bukyou na ore tooku ni iru kimi tsutaitai kimochi
Sono mama iezuni kimi wa ichimatta
Ima ja nokosareta kimi wa arubamu no naka
Denpa de shika aenai hibi dakedo mienaize
Kimi no hohoemi kimi no nukumori kami no kaori
Kono nodo no kawaki wa sonomama mitasarezuni

Sugiteku hibi no naka nandaka kimi no omokage hitasura sagashiteta
Kimi to yoku aruita ano michi wa ima ore dake no ashioto ga hibiteita
Na koto yori omae no houwa genki ka?chanto meshi kuteru ka?
Chikusho yappa ieneya matta kondo okuru yo ore kara no letter

Baby boy watashi wa koko ni iru yo
Doko mo ikazu ni matteru yo
You know dat i love you dakara koso
Shinpai shinakuteinda yo
Donna ni tooku ni itemo kawaranai yo kono kokoro
Itai koto wakaru desho?
Anata no koto matteru yo

Kamakura no sunahama de mita kimi no sugata nami ni nomareta
Kimi ni itai kotoba nanda ka maji setsune otoko na no ni nande...
Kotoba detekone ya
Oboetemasuka?kimi to itta karaoke no naka ore ga ireta kiyoku
No kotoba monita ni ukandamama honto wa kimi ni tsutaetakatta
Kimi to futari kiri de hajimete machiawase
Wo shita ano hi maru de guzen ni ata ka no youni hashagi
Hohoemu kimi ga wasurerarenaitte hanashi kanari sorechimatta
Ga wakaru yo na?
Ore ga itai kotoba shit nokori kaku basho ga ne ya
Gomen tsugi zettai okuru kara

Baby boy watashi wa koko ni iru yo
Doko mo ikazu ni matteru yo
You know dat i love you dakara koso
Shinpai shinakuteinda yo
Donna ni tooku ni itemo kawaranai yo kono kokoro
Itai koto wakaru desho?
Anata no koto matteru yo

Ore ga motto kanemochi dattara motto matomona
Shigoto wo shitetara moshi mo subete gisei ni dekita no nara
Ore wa zettai ni kimi wo...daga please kanchigai dake wo
Sunna kimi ni sabishi omoi wa sasetakune ga
Isogashi naka anma hanase ga baby believe kore wa
All for our future but shojiki ima sugu kimi to aitai
Ima sugu dakishimete yaritai

Mukashi kimi ga ore no tonari de suwatteta seki ni wa
Mo dare mo inaitte...
Ma sonna koto wa iinda itai koto wa sonan janen da
Ima sara daga zutto itakatta kotoba wo kome
Okuru unsent letter

Baby girl watashi wa koko ni iru yo
Doko mo ikazu ni matteru yo
You know dat i love you dakara koso
Shinpai shinakuteinda yo
Donna ni tooku ni itemo kawaranai yo kono kokoro
Itai koto wakaru desho?
Anata no koto matteru yo

Baby boy watashi wa koko ni iru yo
Doko mo ikazuni matteru yo
You know dat i love you dakara koso
Shinpai shinakuteinda yo
Donna ni tooku ni itemo kawaranai yo kono kokoro
Ima nara sunao ni ieru yo
I don`t eva wanna let you go
English translation: Baby boy, I’ll be right here I’ll be here waiting for you You know that I love you, so there’s no need for you to worry No matter how far apart we are, this heart won’t change You know what I’m trying to say, right? I’ll be waiting for you I’m a bit clumsy, and you are far away While I struggled to tell you how I feel, you were already gone Now, what remains of you is inside my albums These days, radio waves are the only way we can meet But I can’t see your smiles Your warmth, the smell of your hair—I can't quench this longing for you in the days that pass, I desperately searched for traces of you The road I used to walk with you just echoes with my footsteps now But more importantly, how are you? Are you taking care of yourself? Damn it, the words just won’t come out I’ll send it next time, a letter from me Baby boy, I’ll be right here I’ll be here waiting for you You know that I love you, so there’s no need for you to worry No matter how far apart we are, this heart won’t change You know what I’m trying to say, right? I’ll be waiting for you The way you looked at the beach in Kamakura, how the waves swallowed the words I wanted to tell you This is really difficult, even though I’m a man--- the words just won’t come out Do you still remember? When we went to karaoke together I wanted to say to you those words in the song I sang, just as they appeared on the monitor I still can’t forget your smile From the first day we spent, just the two of us – you were cheerful as if we had met coincidentally I’ve gone on quite a tangent, but you understand, right? What I’m trying to say? Shit, there’s no more space to write I’m sorry, I’ll definitely send this next one Baby boy, I’ll be right here I’ll be here waiting for you You know that I love you, so there’s no need for you to worry No matter how far apart we are, this heart won’t change You know what I’m trying to say, right? I’ll be waiting for you If I had more money, or if I had a more serious job If I could give everything else up, I would definitely, for you… But please, don’t ever misunderstand, I hate to make you lonely, but… While I’m busy, we can’t talk much, but baby believe, this is all for our future But in reality, I want to see you right now, I want to hold you in my arms The place you used to sit, next to me, is empty now, there’s no one… Well, that’s not important, that’s not what I’m trying to say This is coming so late, but I’ll fill it with the words I wanted to say and send you my unsent letter Baby girl, I’ll be right here I’ll be here waiting for you You know that I love you, so there’s no need for you to worry No matter how far apart we are, this heart won’t change You know what I’m trying to say, right? I’ll be waiting for you Baby boy, I’ll be right here I’ll be here waiting for you You know that I love you, so there’s no need for you to worry No matter how far apart we are, this heart won’t change Now I can say it to you straight I don’t ever wanna let you go  


Shared by: storyaboutagirl-chocolate
.: Please take out with FULL CREDIT. Thanks :.
~♥ 

Thursday, September 4, 2008

I’ll be right here...

Posted by Suraya Hani at 11:06 AM 0 comments
as long as i'm living
i'll be waiting
as long as i'm breathing
i'll be there
whenever you call me
i'll be waiting
whenever you need me
i'll be there

Wednesday, September 3, 2008

SS501 Returns From Thailand Trip

Posted by Suraya Hani at 9:51 PM 0 comments
SS501 returned yesterday to Korea from a three day trip in Thailand. The trip was mainly for the SS501 Overseas Fanclub in Thailand. One Hundred SS501 fans forked up about $1000 for a tour of Bangkok, and a four day stay at a nice 5 star luxury hotel with SS501.

Also included were dance class with SS501, various games, dinner, and a fan meeting with SS501. Some extra lucky fans may have even received the "special package" which includes a trip to SS501's own hotel room.

source: allkpop

I Wanna Meet Him...

Posted by Suraya Hani at 2:27 PM 0 comments
aku nk jumpe die leh x? :D

Tuesday, September 2, 2008

Posted by Suraya Hani at 8:50 AM 2 comments
Thursday

yes... only 2 days left b4 nk blk kg. hihi... syiok~~~ arini... xde wat pape pon. busan giler! ngadap pc ngan tgk saki baki movies & videoclip yg ade. haih~~~ cepat la nk blk niey!!!

Friday

arini liat skit nk bgn g keje. maybe sbb sok dh cuti then dlm kepale only kampung! uhuhu... pape pon aku tetap sabar even jam kt pc, tangan & nset cam lmbt jerk jlnnye... haih~~~

Saturday

yeah i'm at kampung rite now!!! how i feel of coz fresh gile!!! jauh dr kesibukan... kesesakan... ketensionan... & macam² lg. :p just like 2 think my life start here...

Sunday

at kampung lg lor... cam biase dok kampung kne la bgn awal... hihi... bangun² trus basuh muke pe smue (buat pape yg patut) then breakfast maybe 2 day last breakfast kn? sok puase... :) then baru lah mule kan operasi... kemas rumah & memasak. :D


also to all malaysian hp merdeka day yg ke 51. semoga negara trus kekal aman & makmur hendaknye.

Monday

Alhamdulillah. arini dh pose. so kepada smue muslim & muslimat di seluruh dunia... selamat menjalani ibadah puasa. selamat menjalani rukun islam ke 3. :) semoga ramadhan kali ini akan lebih memberi keberkatan... :)

♥ 환영합니다 ♥

 

our lady peace! Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting