Wednesday, May 27, 2015

Storyaboutagirl Part 4: My Project For Malaysian ELF

Posted by Suraya Hani at 5:07 PM 0 comments

Assalamualaikum.

Hi. ^^ Annyeong. Ok today i would like to update about my personal project for KPOP. Ahh... actually im a biggest fan of Super Junior. (>‿◠)✌ This is my second time collaborated with Malaysia ELF fanbase. Thank you for giving me chances to do this. Really appreciate it !! ^^

Why suddenly me update this? Because i miss them. WHO? SUPER JUNIOR. You know what... NO Super Show 6 in Malaysia. Im so sad. (╥︣﹏᷅╥᷅) I miss to take part buat fanproject again. Yeah its been a long time. 2 years already since last show here 23rd November 2015. (Sorry im still didnt update about the SS5 in Malaysia in my blog since i was so busy) Facepalm. (>.<)

Ok. Forget about it. Mugkin later aku update about SS5 in Malaysia yg dah 2 tahun tu. 
( ◡́.◡̀)
 
Ok. First aku nampak one of Japanese ELF update her blog about Malaysian ELF project ni. You guys can visit her blog here ---> マレーシアELF.
 
 
 I was so freaking excited !! Thank you sebab update about Malaysian ELF project. (❛‿❛✿̶̥̥). At first i was afraid this project akan FAILED because donation tak banyak. But who knows we really make it happen !! Nahhh~ finally we managed sending congratulatory cake to SUKIRA on 11th September 2014. ❤(ˆ‿ˆ )

Bawah ni design cake tu. Reason why me design camtu?

1. First time Super Junior Super Show 2 concert in Malaysia is on 20th March 2010 and that was watched by 15 000 fans. 👍(≖‿‿≖👍)

2. I want to bring back the memories where the boys wearing fuzzy animal hats masa tu. Since they really love animals kan? Even kt Twitter sometimes pon fight pasal animal. So here we go...~

Every member represent

Horse - Siwon
Fish - Donghae
Monkey - Eunhyuk
Giraffe - Ryeowook
Rabbit - Sungmin
Turtle - Yesung
Kangaroo - Kyuhyun
Duck - Leeteuk
Racon - Kangin
Cat - Heechul
Bear - Shindong

 
And I also sempat prepare last minute msg to Super Junior. Ye la. Takkan nak hantar cake kosong je kan? 


Our message to Super Junior:

안녕.^^ 사랑하는 슈퍼주니어 오빠들 에게. 7집 컴백 축하합니다! 오빠들 무대 위에 다시 볼수있어서 너무 신나고 행복합니다. 슈퍼주니어 역시 짱이다! 계속 연에인돌라서 가는건 쉽지 안하요. 대신 우리 ELF 모두 오빠들 끝까지 응원할껍니다! 슈퍼쇼6 열심히하고 100  콘서트에 총까지 하셨어 축하합니다! 자랑스러운  오빠들 바로 KPOP의 가장 영향력있는 아티스트 입니다. LOVE AND HUG 말레이시아에 팬의 사랑과 허그 받아주면 좋씁니다! 슈퍼주니어 파이팅!

Translation:
 
Annyeong. ^^ Dear Super Junior, congratulations for your 7JIB comeback.  We are so happy and excited to see you on the stage again. You guys are  so amazing ! It’s not easy to keep the title of entertainer idol. ELFs will stay till the end and will always support you guys. All the best for Super Show 6 and congratulations for hit a total of 100 concerts for Super Show series. We  are so proud because Super Junior is one of the most influential artists in KPOP history. Malaysia ELF love you always! Love and hug from Malaysian ELF. FIGHTING !! ♥

This project for Malaysian ELF. For Super Junior too. Even Super Junior tak selalu datang ke Malaysia but they are always in our heart. Even byk group KPOP yg muncul lately. Super Junior always be our no.1.
 
Just like our uri leader said: 
"Our group is like wild grass even if people step on us, we will also try our very best to survive & grow." - Leeteuk -

For me even aku support other KPOP group bila bab Super Junior mmg lebih sikit. Banyak bende yg aku kagum about Super Junior.


I cant deny one day maybe aku akan tinggalkan dunia KPOP. Tapi...

Just like someone once said: 
"I will definitely leave KPOP one day but I can still see myself visiting Korea and DBSJYJ's business. They will always be a part of me." 

And I agree with it. ^^ 
 
 So,

A big thanks to Sugarberrys dari Korea yg sudi siapkan cake ni jadi real cake.~ ♥

Neomu neomu kamsahaeyo to fanbase Malaysia ---> Malaysia ELF and one of KPOP's shop in Malaysia ---> Coolstyledream Shop. Without them this wont happen.

Tak lupa to all that donate thank you for your love and supports. We really appreciate it~ Again... Thank you so much for your support. Without all of you sure we cannot make this project success !!٩(๑•◡-๑)۶ⒽⓤⒼ❤ 

Shared by: storyaboutagirl-chocolate
.: Please take out with FULL CREDIT. Thanks :.
~♥

Saturday, May 23, 2015

30 Orang Yang Pertama Dalam Islam

Posted by Suraya Hani at 3:51 PM 0 comments
1. Orang yang pertama menulis Bismillah: Nabi Sulaiman AS.

2. Orang yang pertama minum air zamzam: Nabi Ismail AS.

3. Orang yang pertama berkhatan: Nabi Ibrahim AS.

4. Orang yang pertama diberikan pakaian pada hari qiamat: Nabi Ibrahim AS.

5. Orang yang pertama dipanggil oleh Allah pada hari qiamat: Nabi Adam AS.

6. Orang yang pertama mengerjakan saie antara Safa dan Marwah: Sayyidatina Hajar (Ibu Nabi Ismail AS).

7. Orang yang pertama dibangkitkan pada hari qiamat: Nabi Muhammad SAW.

8. Orang yang pertama menjadi khalifah Islam: Abu Bakar As Siddiq RA.

9. Orang yang pertama menggunakan tarikh hijrah: Umar bin Al-Khattab RA.

10. Orang yang pertama meletakkah jawatan khalifah dalam Islam: Al-Hasan bin Ali RA.

11. Orang yang pertama menyusukan Nabi SAW: Thuwaibah RA.

12. Orang yang pertama syahid dalam Islam dari kalangan lelaki: Al-Harith bin Abi Halah RA.

13. Orang yang pertama syahid dalam Islam dari kalangan wanita: Sumayyah binti Khabbat RA.

14. Orang yang pertama menulis hadis di dalam kitab / lembaran: Abdullah bin Amru bin Al-Ash RA.

15. Orang yang pertama memanah dalam perjuangan fisabilillah: Saad bin Abi Waqqas RA.

16. Orang yang pertama menjadi muazzin dan melaungkan adzan: Bilal bin Rabah RA.

17. Orang yang pertama bersembahyang dengan Rasulullah SAW: Ali bin Abi Tholib RA.

18. Orang yang pertama membuat minbar masjid Nabi SAW: Tamim Ad-dary RA.

19. Orang yang pertama menghunuskan pedang dalam perjuangan fisabilillah: Az-Zubair bin Al-Awwam RA.

20. Orang yang pertama menulis sirah Nabi SAW: Ibban bin Othman bin Affan RA.

21. Orang yang pertama beriman dengan Nabi SAW: Khadijah binti Khuwailid RA.

22. Orang yang pertama mengasaskan usul fiqh: Imam Syafei RH.

23. Orang yang pertama membina penjara dalam Islam: Ali bin Abi Tholib RA.

24. Orang yang pertama menjadi raja dalam Islam: Muawiyah bin Abi Sufyan RA.

25. Orang yang pertama membuat perpustakaan awam: Harun Ar-Rasyid RH.

26. Orang yang pertama mengadakan baitul mal: Umar Al-Khattab RA.

27. Orang yang pertama menghafal Al-Qur'an selepas Rasulullah SAW: Ali bn Abi Tholib RA.

28. Orang yang pertama membina menara di Masjidil Haram Mekah: Khalifah Abu Ja'far Al-Mansur RH.

29. Orang yang pertama digelar Al-Muqry: Mus'ab bin Umair RA.

30. Orang yang pertama masuk ke dalam syurga: Nabi Muhammad SAW.


Wallahualam.

Shared by: storyaboutagirl-chocolate
.: Please take out with FULL CREDIT. Thanks :.
~♥ 

Thursday, May 21, 2015

Big Bang 2015 World Tour Made In Malaysia !

Posted by Suraya Hani at 4:58 PM 0 comments

BIG BANG IS BACK !!

Annyeong~ What a surprise for Malaysian fans. Yeahhh congrats Malaysian VIP for 2 days BIG BANG MADE WORLD TOUR IN MALAYSIA. DAEBAK. =D

For the first time dalam sejarah Big Bang break the record 2 days concert here. Wow ~~ remember last 3 years 18 000 orang g concert Big Bang Alive Tour. Wonder what is new record for Big Bang 2015 WORLD TOUR MADE in Malaysia.

Anyway have fun Malaysian VIP.

To those yg nak pergi please grab your ticket palli. Get your ticket here ---> Big Bang Made World Tour

INFO:
BIGBANG 2015 World Tour [MADE] In Malaysia
Date: 24th and 25th July 2015
Venue: Putra Indoor Stadium

Shared by: storyaboutagirl-chocolate
.: Please take out with FULL CREDIT. Thanks :.
~♥ 

Sunday, May 10, 2015

Selamat Hari Ibu

Posted by Suraya Hani at 11:00 PM 0 comments

Assalamualaikum.

Some people celebrate mother's day. But we didnt. Hari² pon hari ibu kan?

To my beloved mom. I love you so much. Terima kasih atas segala-galanya. Kini kami adik beradik hanya tinggal orang yang paling kami sayangi, mak selepas ayah meninggal 3 bulan yang lepas.

Mak... walaupun jarang sekali ucapan sayang lahir dari mulut kami adik beradik. Tp kasih kami pada emak tak pernah berubah. Terima kasih lahirkan kami, membesarkan kami dan mendidik kami adik beradik. Segala pengorbanan mak mmg takkan kami lupakan.

Kami sentiasa doakan mak kuat semangat. Semoga mak lebih tabah menghadapi ujian Allah. Dikurniakan kesihatan yang baik dan semoga cepat sembuh dari penyakit yang dihadapi. Mak perlu kuat. Kekuatan mak sumber kekuatan kami adik beradik jugak.

Aku jarang sekali dilihat untuk bercerita tentang family aku. Bagi aku family aku adalah privacy. Tp kali ni aku post as general. Its not like today is a special day because mother's day. But arini my arwah ayah birthday and today also hari ibu. So special entry skit.

Mak, wanita yang banyak berkorban. Sometimes we argued about a small things. End up gaduh. Tp baik balik. Its our life. But we still hormat our mum. After ayah our respect goes to our mum. And org yang lebih tua dr kami.

Mak...
Wanita yang kuat dalam mengharungi hidupnya.
Dari raut wajahnya dia tenang.
Tapi dalam hatinya hanya Allah yang maha Mengetahui.

Mak...
Kekadang aku nampak dia menangis.
Tapi tidak pula aku bertanyakan kenapa kerana takut melukakan hatinya.
Namun bila dia bercerita kami setia mendengarnya.
Air mata mak salah satu cara dia menunjukkan kegembiraan, kerisauan, cinta, kesepian, penderitaan dan sebagainya.

Mak...
Dia begitu sedih mendengar berita kesakitan dan kematian.
Tapi hatinya dikuatkan.
Dia mampu mengatasi kelemahannya.

Mak...
Dia gembira, ketawa, senyum
Di saat menerima kelahiran cucu²nya.
Tetapi menangis bila tiba masa untuk dia menyerahkan anak perempuannya ke pangkuan orang lain. :(

To those yang still ada mak and ayah do appreciate your mothers before its too late and to those who had lost your father and mom...

Al-Fatihah. 

Selamat hari ibu buat emak kami.

We love you till jannah!

Shared by: storyaboutagirl-chocolate
.: Please take out with FULL CREDIT. Thanks :.
~♥ 

Storyaboutagirl Part 3: Selamat Hari Jadi Ayah

Posted by Suraya Hani at 12:00 AM 0 comments

 Sayu.

Tatkala mencoret sesuatu arini. Sebak jadinya. (╥_╥)

Ayah. Kami akan sentiasa doakan untuk ayah dalam solat dan bacaan Al-Quran dan Yasin untuk ayah. Ada rezeki kami sedekah dan niat agar Allah ampunkan segala dosa dan kekhilafan ayah. ;(

Aku sebagai anak perempuan takkan putus mendoakan ayah. InsyaAllah.

Hari ni 10 May 2015 genaplah usia ayah 59 tahun. Dan genap 72 hari jugalah insan yang bernama ayah meninggalkan kami. Tiada apa yang oleh dikatakan apa perasaan aku sekarang. Yang pastinya REDHA. Kerana setiap yang hidup akan mati.

Terima kasih kerana menjaga dan membesarkan kami adik beradik dari kecik. Segala jasa dan pengorbanan ayah takkan kami lupakan. Semoga ayah tenang di sana.

Hanya doakan yang mampu kami iringi buat ayah. Kami rindukan ayah. ꒰๑•̥﹏•̥๑꒱

Terima kasih Ya Allah meminjamkan ayah buat kami. Semoga Engkau berikan kami kekuatan dalam menimpuhi segala ujianMu.

Doa untuk arwah ayah:

Allaahummaj'al wa aushil mitsla tsawaabi maa qoro' tuhuu ilaa rauuhi abii....Allahummaghfir lahuu warhamhu wa'aafihi wa'fu 'anhu wa akrim nuzulahuu wawassi' madkholahuu wataqobbal hasanaatihii wakaffir sayyiaatihii birohmatika yaa arhamar roohimiin.

"Ya Allah! Sampaikanlah seumpama pahala bacaanku kepada roh bapaku...Ya Allah! Ampunilah dosanya, kasihani dan sejahterakanlah dia, maafkanlah kesalahannya, muliakanlah kedatangannya, lapangkanlah kuburnya, terimalah kebaikkannya, hapuskanlah kesalahannya, dengan RahmatMu, wahai Tuhan Yang Maha Pengasih."

Daripada Abu Hurairah radhiyallahu ‘anhu, Rasulullah SAW bersabda:

إِذَا مَاتَ الْإِنْسَانُ انْقَطَعَ عَنْهُ عَمَلُهُ إِلَّا مِنْ ثَلَاثَةٍ: إِلَّا مِنْ صَدَقَةٍ جَارِيَةٍ، أَوْ عِلْمٍ يُنْتَفَعُ بِهِ، أَوْ وَلَدٍ صَالِحٍ يَدْعُو لَهُ

“Apabila mati seseorang insan, maka akan terputuslah segala amalannya kecuali tiga perkara iaitu sedekah jariah, ilmu daripadanya yang dimanfaatkan dan anak soleh yang mendoakannya.”

Al-Fatihah.

Shared by: storyaboutagirl-chocolate
.: Please take out with FULL CREDIT. Thanks :.
~♥

Wednesday, May 6, 2015

Always Stay Positif

Posted by Suraya Hani at 2:59 PM 0 comments

Ustaz Dr. Zaharuddin Abd Rahman

Sesiapa yang tiba-tiba seperti terasa semacam ada 'aura negatif' atau 'nasib malang' melingkunginya dan kehidupannya sehingga tidak berjaya etc, SEGERALAH menjauhi perasaan itu dan amalkan apa yang diajar oleh baginda Rasulullah dan berserah diri kepada Allah dengan membaca doa ini:

اَللَّهُمَّ لاَ يَأْتِى بِالْحَسَنَاتِ إِلاَّ أَنْتَ ، وَلاَ يَدْفَعُ السَّيِّئَاتِ إِلاَّ أَنْتَ ، وَلاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ إِلاَّ بِك 
"Ya Allah, tiada yang dapat mendatangkan kebaikan kecuali Engkau, dan tiada yang dapat menolak keburukan kecuali Engkau, dan tiada daya dan tiada kekuatan melainkan dengan izin Engkau. (Riwayat Abu Daud)"

Shared by: storyaboutagirl-chocolate
.: Please take out with FULL CREDIT. Thanks :.
~♥ 

Tuesday, May 5, 2015

Storyaboutagirl Part 2: But Sometimes...

Posted by Suraya Hani at 11:12 PM 0 comments

"Someone once said; 'It’s the good girls who keep diaries. The bad girls never have the time. Me… I just wanna live a life I’m gonna remember. Even if I don’t write it down."


~Brooke~


Shared by: storyaboutagirl-chocolate
.: Please take out with FULL CREDIT. Thanks :.
~♥

Saturday, May 2, 2015

Humood AlKhudher - Kun Anta Lyrics

Posted by Suraya Hani at 3:48 PM 12 comments



Arabic

لأجاريهم، قلدت ظاهر ما فيهم
فبدوتُ شخصاً آخر، كي أتفاخر

و ظننتُ أنا، أنّي بذلك حُزْت غنى
فوجدتُ أنّي خاسر، فتلك مظاهر

لا لا
لا نحتاج المال
كي نزداد جمالا
جوهرنا هنا
في القلب تلالا

لا لا
نرضي الناس بما لا
نرضاه لنا حالا
ذاك جمالنا
يسمو يتعالى

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

كن أنت تزدد جمالاً

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

كن أنت تزدد جمالاً

لا لا لا لا لا لا لا لا
أتقبّلهم، الناس لست أقلّدهم
إلا بما يرضيني، كي أرضيني


سأكون أنا، مثلي تماما هذا أنا
فقناعتي تكفيني، ذاك يقيني

لا لا
لا نحتاج المال
كي نزداد جمالا
جوهرنا هنا
في القلب تلالا

لا لا
نرضي الناس بما لا
نرضاه لنا حالا،
ذاك جمالنا
يسمو يتعالى

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

كن أنت تزدد جمالاً

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

سأكون أنا، من أرضى أنا، لن أسعى لا لرضاهم
وأكون أنا، ما أهوى أنا، مالي وما لرضاهم

سأكون أنا، من أرضى أنا، لن أسعى لا لرضاهم
وأكون أنا، ما أهوى أنا، لن أرضى أنا برضاهم

لا لا
لا نحتاج المال
كي نزداد جمالا
جوهرنا هنا
في القلب تلالا

لا لا
نرضي الناس بما لا
نرضاه لنا حالا
ذاك جمالنا
يسمو يتعالى

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

كن أنت تزدد جمالاً

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

كن أنت تزدد جمالاً


Rumi Translation

Liujarihim, qoldat tu zohiru ma fihim
Fabadautu syakhsan aakhar, kai atafaa khar

Wa zonan tu ana, anni bizalika huztu ghina
Fawajad tu anni kha-sir, fatilka mazohir

La la
La nahtajul ma la
Kai nazdada jama la
Jauharna huna
Fi qalbi talala

La la
Nurdhin nasi bima la
Nardhohu la na ha la
Za ka jamaluna
Yasmu yataa’la

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Kun anta tazdada jamala

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Kun anta tazdada jamala

La la la la la la la la
Attaqabbalhum, anna-su lastu qalliduhum
Illa bima yurdhi-ni, kai urdhi ni

Sa akunu ana, mithli tamaman hazana
Fakona a’ti takfini, za ka yaqi ni

La la
La nahtajul ma la
Kai nazdada jama la
Jauharna huna
Fi qalbi talala

La la
Nurdhin nasi bima-la
Nardhohu la na ha-la
Za-ka jamaluna
Yasmu yataa’la

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Kun anta tazdada jamala

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Saakunu ana, man ardho ana, lan asa’ la liridhohum
Waakunu ana, ma ahwa ana, ma-li wama liridhohum

Saakunu ana, man ardho ana, lan asa’ la liridhohum
Waakunu ana, ma ahwa ana, lan ardho ana biridhohum

La la
La nahtajul ma la
Kai nazdada jama la
Jauharna huna
Fi qalbi talala

La la
Nurdhin nasi bima-la
Nardhohu la na ha-la
Za-ka jamaluna
Yasmu yataa’la

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Kun anta tazdada jamala


Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Kun anta tazdada jamala


English Translation

In order to keep up with them
I imitated their looks and exterior

So I became someone else just to boast
And I thought that through that I gained a fortune

But I found that I'd lost, for these are mere appearances

No no
We don't need wealth in order to increase in beauty
Our essence is here, in our hearts it shines

No no
We will not seek to please others with that which we deem unbefitting for ourselves
That is our beauty, rising and ascending above

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Be yourself and you will increase in beauty

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Be yourself and you will increase in beauty

La la la la la la la la
I accept people but I don't imitate them
Except for what I agree with, to satify myself

I will just be myself, just the way I am, this is me
My conviction suffices, this is my certainty

No no
We don't need wealth in order to increase in beauty
Our essence is here, in our hearts it shines

No no
We will not seek to please others with that which we deem unbefitting for ourselves
That is our beauty, rising and ascending above

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Be yourself and you will increase in beauty

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

I'll be what I please to be
I won't seek their acceptance
I'll be whom I love to be
Why would I care about their acceptance

I'll be what I please to be
I won't seek their acceptance
I'll be whom I love to be
Why would I care about their acceptance

No no
We don't need wealth in order to increase in beauty
Our essence is here, in our hearts it shines

No no
We will not seek to please others with that which we deem unbefitting for ourselves
That is our beauty, rising and ascending above

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Be yourself and you will increase in beauty

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Be yourself and you will increase in beauty


Malay Translation

Ketika bersama mereka
Aku meniru rupa dan apa yang dizahirkan mereka
Jadi aku menjadi seorang yang berbeza
Hanya untuk berbangga

Dan aku sangka jika aku lakukan seperti itu
Aku akan dapat kelebihan
Tetapi apa yang aku perolehi hanyalah kerugian
Kerana ia adalah luaran semata-mata

Tidak... tidak...
Kita tidak memerlukan harta untuk menambahkan kecantikan
Kecantikan dalaman (jauhari) ada di sini di dalam hati ia bersinar

Tidak... tidak...
Kita tidak perlu memandang pandangan orang lain untuk apa yang kita tidak ada
Itulah kecantikan kita semakin bertambah hingga ke atas

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...


Jadilah dirimu sendiri pasti akan bertambah kecantikan yang sedia ada

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...


Jadilah dirimu sendiri pasti akan bertambah kecantikan yang sedia ada

Sungguhpun aku menerima mereka tetapi tidak pula aku meniru perwatakan mereka Melainkan apa yang aku terima itu aku redha
Aku ingin menjadi diriku sendiri seperti diriku sendiri
Inilah aku
Kepuasanku mencukupi untuk diriku
Inilah keyakinanku

Tidak... tidak...
Kita tidak memerlukan harta untuk menambahkan kecantikan
Kecantikan dalaman (jauhari) ada di sini di dalam hati ia bersinar

Tidak... tidak...
Kita tidak perlu memandang pandangan orang lain untuk apa yang kita tidak ada
Itulah kecantikan kita semakin bertambah hingga ke atas

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...


Jadilah dirimu sendiri pasti akan bertambah kecantikan yang sedia ada 

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...


Aku akan mengikut kemampuan diriku 
Aku tidak perlukan orang lain menerimaku
Aku akan jadi apa yang aku cintai
Kenapa aku perlu peduli tentang penerimaan mereka terhadapku?

Aku akan mengikut kemampuan diriku 
Aku tidak perlukan orang lain menerimaku
Aku akan jadi apa yang aku cintai
Kenapa aku perlu peduli tentang penerimaan mereka terhadapku?

Tidak... tidak...
Kita tidak memerlukan harta untuk menambahkan kecantikan
Kecantikan dalaman (jauhari) ada di sini di dalam hati ia bersinar

Tidak... tidak...
Kita tidak perlu memandang pandangan orang lain untuk apa yang kita tidak ada
Itulah kecantikan kita semakin bertambah hingga ke atas

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...


Jadilah dirimu sendiri pasti akan bertambah kecantikan yang sedia ada

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...


Jadilah dirimu sendiri pasti akan bertambah kecantikan yang sedia ada

Credit: Awakening Records
Shared by: storyaboutagirl-chocolate
.: Please take out with FULL CREDIT. Thanks :.
~♥

Friday, May 1, 2015

Storyaboutagirl Part 1: Struggling

Posted by Suraya Hani at 10:50 PM 0 comments

Assalamualaikum. 
Happy holiday to all Malaysian. 

Terbaca one of Singaporean girl wrote this: 

"Struggling. We are all struggling. We've all been broken. From struggles unspoken. We all have battles to fight. No one sees these wars we face, every day, every night. Only He does. Only He knows. Our battlefields are different; designed according to our capabilities. He knows you are stronger than you think, so He gifts you calamities. These are gifts - blessings in disguise. Be thankful for the pain that made you stronger, made you wise. He knows you are trying. How much you've been crying. He wants you closer. Elevate your rank as a believer. But sometimes when you've been trying to be too strong for too long, you softly break, & fall. Till you realize you don't got it all. This pain is necessary for you to grow. This fall is exactly what you need to push you so hard till your forehead touches ground, till your eyes are wet with tears, & you whisper - 'I cannot do this on my own'. After all these years you've fought your battles & survived, not because you are strong. But because He's your strength all along. So continue to seek strength from Him & be brave. Only in the remembrance of Him will you be safe. He afflicts you with trials because He loves you. Soldier on and He will help you through. With every hardship there is relief. This quiet struggle will be brief. This life is transient. This world is but a moment. & we are all but mere servants, sojourners, travelers... on a journey back Home." 

May Allah bless us di hari Jumaat penghulu segala hari. InsyaAllah. Amin.


Shared by: storyaboutagirl-chocolate
.: Please take out with FULL CREDIT. Thanks :.
~♥

♥ 환영합니다 ♥

 

our lady peace! Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting