Thursday, September 30, 2010

Busy~

Posted by Suraya Hani at 9:38 AM 0 comments
lately ni. aku cam xde masa tok diri sendiri. haiyo~ busynyeee.. i miss myself la. :(

Tuesday, September 28, 2010

Se7en Goes Crazy With I'm Going Crazy

Posted by Suraya Hani at 10:20 AM 0 comments

When it comes to music videos, YG Entertainment is known for adding an interesting story to match a certain song.

Now, YGE’s top male solo artist, Se7en, follows up his Digital Bounce promotions with his latest song I’m Going Crazy. And yes, YGE does it again. Complementing the sad notes of the song, Se7en acts as a negligent boyfriend to his real-life girlfriend of eight years, actress Park HanByul!

Watch as they act to be having a lovers’ quarrel, complete with dramatic effects and catchy lines, for the music video:


The music video is awesome but we hope the story’s not happening to the two lovebirds away from the camera!

Video Credit: OfficialSe7en @YouTube
Written By: theshangkee @kpoplive.com

Friday, September 24, 2010

Playful Kiss Shooting Location – House & Restaurant

Posted by Suraya Hani at 2:32 PM 0 comments
credit: ss501 baidu

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Sunday, September 19, 2010

Baker King Ends As The King Of Ratings

Posted by Suraya Hani at 10:09 PM 0 comments

by
GhostWriter

KBS hit drama Baker King / Kim Tak Goo aired it’s final episode on September 16th to amazing ratings. Since the show’s inception, the drama has been consistently hitting the 30 – 40% mark in terms of viewership ratings but failed to break the coveted 50% mark.

The TNMS (Total National Multimedia Statistics) released their numbers earlier today and the final episode of Baker King received a 50.8% rating which broke the coveted 50% mark. In addition, the September 15th episode achieved a rating of 46.5%.

With Baker King ending, dramas suffering from low ratings such as Playful Kiss hope to turn things around. Congratulations to Baker King for hitting the 50% mark, it was well deserved.

Check out some of the photos below where the cast and crew gathered to celebrate the airing of the final episode.

Friday, September 17, 2010

I Love This Song!~♥

Posted by Suraya Hani at 11:23 PM 0 comments
Lee Seung Chul never fails when it comes to sad songs. Currently love listening to: Geu Saram.



그 사람 날 웃게 한 사람
geu saram nal utge han saram
그 사람 날 울게 한 사람
geu saram nal ulge han saram
그 사람 따뜻한 입술로 내게
geu saram ttatteutan ipsullo naege
내 심장을 찾아준 사람
nae simjangeul chajajun saram

그 사랑 지울 수 없는데
geu sarang jiul su eomneunde
그 사랑 잊을 수 없는데
geu sarang ijeul su eomneunde
그 사람 내 숨 같은 사람
geu saram nae sum gateun saram
그런 사람이 떠나가네요.
geureon sarami tteonaganeyo.

그 사람아 사랑아 아픈 가슴아
geu sarama saranga apeun gaseuma
아무것도 모른 사람아.
amugeotdo moreun sarama.
사랑했고 또 사랑해서
saranghaetgo tto saranghaeseo
보낼 수 밖에 없는 사람아.. 내 사랑아
bonael su bakke eomneun sarama.. nae saranga

내 가슴 너덜 거린데도
nae gaseum neodeol georindedo
그 추억 날을 세워 찔러도
geu chueok nareul sewo jjilleodo
그 사람 흘릴 눈물이
geu saram heullil nunmuri
나를 더욱더 아프게 하네요
nareul deoukdeo apeuge haneyo

그 사람아 사랑아 아픈 가슴아
geu sarama saranga apeun gaseuma
아무것도 모르는 사람아
amugeotdo moreuneun sarama
눈물 대신 슬픔 대신
nunmul daesin seulpeum daesin
나를 잊고 행복하게 살아줘...내 사랑아
nareul itgo haengbokhage sarajwo...nae saranga

우리삶이 다해서 우리 두눈 감을때 그때 한번 기억해
urisarmi dahaeseo uri dunun gameulttae geuttae hanbeon gieokhae

그 사람아 사랑아 아픈 가슴아
geu sarama saranga apeun gaseuma
아무것도 모른 사람아.
amugeotdo moreun sarama.
사랑했고 또 사랑해서
saranghaetgo tto saranghaeseo
보낼 수 밖에 없는 사람아..
bonael su bakke eomneun sarama..

내 사랑아 내 사랑아 내 사랑아
nae saranga nae saranga nae saranga

Sunday, September 5, 2010

Iklan Oh Iklan

Posted by Suraya Hani at 9:04 PM 0 comments
seperti status yg aku letak kt facebook... "iklan raya tahun ni cam tak best. aku sorg je ke rasa? hm... suddenly rindu nak tgk sentuhan keje creative by arwah yasmin ahmad. :("

yes tu la yg aku rasa sekarang! isu iklan yg tv3 kuarkan lately ni aku dgr memesongkan akidah umat islam & tadi tv3 dh mohon maaf atas kesilapan itu. hn... dr ape yg aku tgk mmg x logik pon. ade ke patut buat iklan org tua naik kuda pastu terbang bwk bebudak. dh macam santa claus dh aku tgk. iklan tok hari krismas ke hari raya ni? haih.. asal teruk sgt idea? sape pengarah creative yg 'tersangat creative' tu?!

bila time camni tetiba aku teringat karya² creative yg pernah dihasilkan oleh arwah yasmin ahmad. sangat menyentuh perasaan dan sampai ke jiwa. ade iklan yg sampai buat aku nangis bila tengoknye. begitu tingginye nilai yg diserapkan oleh arwah hingga buatkan aku ingat hasil karyanye.

setiap ape yg di buat ade mesej yg nak disampaikan. ouh mana org² creative yg lain? aku masih menunggu iklan yg penuh dengan nilai estetika... yg boleh diingati & bukan iklan yg dibuat sesuka.

pape pon Al-Fatihah utk arwah yasmin ahmad. moga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan org yg beriman. Amin.

Saturday, September 4, 2010

Kebenaran di sebalik penipuan dan kebetulan. (Shared)

Posted by Suraya Hani at 10:49 PM 0 comments
Iklan-iklan Aidilfitri yang dipaparkan oleh sebuah saluran televisyen terkemuka Malaysia, TV3 setiap kali mendapat sambutan hangat dan komen yang memberangsangkan oleh para penonton dari segi kualiti dan mesej yang disampaikan selain daripada iklan yang dikeluarkan oleh Petronas. Hinggakan ada yang tertunggu-tunggu di kac televisyen setiap kali musim perayaan hampir tiba semata-mata untuk menunggu iklan-iklan ini disiarkan. Namun Iklan Aidilfitri 2010 tampil dengan membawakan 1001 kelainan. Apakah yang lainnya? sila lihat sendiri videonya di link ini:

http://www.youtube.com/watch?v=YKN5jW8WJ9Y

Di sini ada beberapa ulasan tentang iklan yang dipaparkan. Sama ada pembaca-pembaca yang bijak sekalian hendak mempercayainya atau tidak, terpulang.



Scene 1 - Budak Lelaki Melayu sedang menilik-nilik sebuah buku bergambar di malam yang gelap dalam sebuah pondok buruk beratapkan rumbia dengan bertemankan sebiji mentol. Terdapat sebuah sangkar burung yang tergantung di sebelah kanan tingk...ap yang terbuka.

1.Budak Lelaki Melayu - Orang Melayu
2.Buku - Bible
3.Pondok Buruk Beratap Rumbia - Kemiskinan
4.Malam Yang Gelap - Islam yang mundur
5.Mentol Lampu - Pencerahan (Illumination) - Lucifer@Iblis
6.Sangkar Burung - Simbol manusia yang terkurung dan terkongkong dengan ajaran ISLAM
7.Tingkap Terbuka - Jalan keluar dari kemiskinan dan kemunduran

Scene 2 - Close up sehelai mukasurat yang mempunyai gambar sebuah beca bewarna merah dengan berlatarbelakangkan sebuah pokok Krismas dan North Star (Bintang Utara), menutup sehelai mukasurat lain bertulisan JAWI yang diterbalikkan (inverted).

1.Mukasurat Bergambar - Bible (Christianity)
2.Mukasurat Jawi terbalik - Al-Quran yang dihinakan
3.Beca Merah - Samaran untuk kenderaan Santa Claus
4.North Star - Bintang Kelahiran Horus (Dajjal)
5.Pokok Krismas - Simbol Paganism


Scene 3 - Keluarnya bintang-bintang kecil beraura yang membawa cahaya dari gambar beca. Budak Melayu delighted (kagum dan gembira). Bintang-bintang berterbangan keluar dari tingkap rumah buruk lalu membentuk sebuah beca merah berlampu lip-lap dengan seorang lelaki separuh abad yang memakai songkok (bukan ketayap) putih dan berambut putih. Lelaki separuh abad mempelawa budak Melayu untuk bersama-sama menaiki beca merah dan seterusnya meninggalkan pondok buruk.

1.Bintang-bintang kecil beraura - Keajaiban, kekayaan, kemahsyuran, kemodenan etc.
2.Lelaki Rambut Putih Dan Bersongkok Putih - POPE - Ketua Agama Kristian
3.Pelawaan Menaiki Beca - Pelawaan Masuk Kristian

Scene 4 - Budak Lelaki Melayu dengan seorang Budak Perempuan Melayu masuk ke dalam beca dan terus duduk bersandar. (Scene ini memaparkan kejayaan memurtadkan (merosakkan) Bangsa Melayu)

1.Budak Lelaki Dan Budak Perempuan Melayu - Bangsa Melayu.

Scene 5 - Beca terbang ke Pulau Pinang, Teluk Intan, dan Kuala Lumpur. Tempat-tempat ini bercahaya dan bersinar (illuminated) dengan kehadiran beca merah.

1.Pulau Pinang - Tempat Illuminati mula bertapak (Francis Light)
2.Teluk Intan, Hilir P...erak (Anson) - Ada Illuminati Lodge kat sini. Rotary club pun bersepah.
3.Kuala Lumpur - Malaysian Illuminati punya capital.

Scene 6 - Tiba-tiba ada satu pasangan tambahan budak lelaki/perempuan melayu dalam beca.

1.Pasangan Melayu Extra - Murtad dan kerosakan makin berkembang dan mendapat sambutan.

Scene 7 - Beca berhenti depan unit kondo. Satu pasangan budak Melayu lagi diorang pickup. Budak Melayu Kampung gembira sampai bercahaya-cahaya mukanya.

1. Kondo - Bandar/Middle Class. Budak kampung dah diterima oleh orang bandar. Masuk Kristian adalah cool, urban, modern dsbnya.


Cuba perhatikan, mengapa perlu ada awan yang 'menyalib' setiap menara masjid ini? Kebetulan jugakah ini? Atau memang di setiap menara-menara mana-mana masjid terdapat awan seperti ini?


Apa sebab perlu dipaparkan teratai dalam iklan Aidilfitri sedangkan banyak lagi bunga yang boleh disiarkan. Teratai ini mempunyai bahan yang menyala (pelita) di tengahnya seolah-olah teratai Buddha ketika melakukan upacara keagamaan mereka.


Mungkin gambar ini kelihatan biasa bagi sesiapa yang tidak menyedari tapi secara kebetulan atau tidak, inilah hasil penelitian yang diperoleh..


Rasanya semua sudah makruf tentang bintang 6 bucu yang terpapar bukan? Masya Allah.. Anda punya akal, nilailah kesemua ini dengan akal bijak anda..

Mungkinkah semua ini adalah kebetulan? Banyakkan membaca tentang agenda kafir laknatullah terhadap umat Islam memandangkan iklan ini berkaitan dengan perayaan umat Islam. Ingatlah, Allah berfirman dalam al-Quran: "Tidak akan pernah redha orang2 Yahudi dan Nasrani kerhadap kamu sehingga kamu menuruti telunjuk mereka" (2:120).

thanks for the info: aulakalimah

♥ 환영합니다 ♥

 

our lady peace! Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting