Sunday, June 27, 2010

Goodbye Korea!

Posted by Suraya Hani at 12:45 AM 1 comments

Goodbye & goodluck for 2014... South Korea!! so sad. skrg tinggal 1 je wakil asia. jepun. hopefully dorg berjaya wat kejutan.

pape pon korea play better than uruguay even uruguay layak ke next round. especially in 2nd half. luck was with uruguay.

tata~ :(

Thursday, June 24, 2010

Update!

Posted by Suraya Hani at 10:27 PM 0 comments
VS
now: depan tv tgk bola. (ouh... slovakia 1 ye skrg! yehaa... go go go~~)
mood: geram tgk england punye game semalam x abis lagi! (benci rooney!)
kepala: pasal bola je tk sebulan ni.
mata: dah cam panda (larat ke nk bangun tgk jepun vs denmark ni?!)

baju x gosok lagi! tp berkira² tok pakai baju yg x yah gosok! :D

Wednesday, June 23, 2010

Menyampah!

Posted by Suraya Hani at 11:45 AM 0 comments
gila tension tgk england punya game. tension tg rooney main. cam nk kne sepak lelaju je. Eeeeeeeeee........ geeeeeeeeeerrrrrrrraaaaaaaaaammmmmmmmmmnnnnyyyyyeeeeeeeeee!!!!

pasni x yah la masuk kn Rooney leh x?!

Monday, June 21, 2010

T-Ara - We Are The One (World Cup Song)

Posted by Suraya Hani at 9:03 PM 0 comments


enjoy lak bila dgr lagu ni. cheerful song. comel² je. :D

pape pon aku tetap sokong team asia! yes... from the bottom of my heart. :D ♥

ouh gila bola lagi!~

xpe 4 thn skali je bru rase meriahnye bola ni. hehe...

Saturday, June 19, 2010

(^_^)

Posted by Suraya Hani at 11:34 PM 2 comments
Can we pretend that airplanes
In the night sky
Are like shooting stars?
I could really use a wish right now
Wish right now
...Wish right now...

Monday, June 14, 2010

Perlu Ke?

Posted by Suraya Hani at 12:15 PM 0 comments
eee... tensionnya bila nmpk friend yg bru diapproved jd tumbnails. wat sakit mata je. perlu ke nk wat camtu? wat list sudah! xde la nmpk semak sangat! nyampah lak.

Sunday, June 6, 2010

5 Days To Go...

Posted by Suraya Hani at 11:12 PM 2 comments


weee...~~ x sabarnye nk piala dunia. cam agak lama dh umah ni x riuh rendah... muahaha... can't wait this friday for pembukaan piala dunia. game antara afrika vs mexico!

Thursday, June 3, 2010

Semoga Selamat Segalanya.

Posted by Suraya Hani at 10:45 PM 0 comments

Sukarelawan atas kapal Rachel Corrie tekad teruskan misi

03/06/2010 8:38pm

KUALA LUMPUR 3 Jun – Pengalaman ngeri 12 sukarelawan Malaysia yang ditawan oleh tentera Israel yang menyerang flotila bantuan kemanusiaan untuk Gaza Isnin lepas, tidak melemahkan semangat satu lagi kumpulan sukarelawan negara yang berada di atas kapal MV Rachel Corrie yang sedang menuju ke destinasi yang sama.

Sebaliknya wakil pertubuhan Perdana Global Peace Organisation (PGPO), Shamsul Akmar Musa Kamal dalam satu kenyataan hari ini berkata, mereka sudah lebih daripada bersedia untuk meneruskan misi menghantar bantuan kemanusiaan buat rakyat Palestin di Gaza.

Katanya, mereka lega mendengar berita mengenai pembebasan kumpulan rakyat Malaysia yang ditawan itu, namun pada masa yang sama turut bimbang apabila mendengar mengenai layanan yang diterima.

"Kami berharap tidak akan melalui pengalaman yang serupa, tapi pilihan itu sebenarnya bukan di tangan kami.

“Kami bersedia menghadapi apa jua keadaan yang menanti, dan bertekad untuk meneruskan misi ini. Setiap orang di atas kapal ini nampak penuh bersemangat,” katanya bagi pihak sukarelawan Malaysia di atas kapal MV Rachel Corrie.

Beliau berkata, mereka berharap dengan tekanan antarabangsa dan sokongan pelbagai kerajaan, kapal itu akan diberikan laluan yang selamat ke Gaza. – Bernama

tatau nape start aku tahu bite israel serang aktivis yg bwk bantuan ke gaza, hati aku sayu. geram! marah. time tu gak la air mata aku bertakung. kejam gila org israel ni. bkn ke org dlm kapal tu xde senjata. so nape mesti nk tembak?!

just doa yg mampu mengiringi kapal yg kedua ni. hopefully sumenye selamat dr serangan rejim zionis laknatullah itu. semoga Allah melindungi mereka semua. Amin.

Wednesday, June 2, 2010

Kebahagiaan Dalam Perpisahan

Posted by Suraya Hani at 6:03 PM 2 comments


Shahir - Kebahagiaan Dalam Perpisahan


Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerana lantang terbaca dari muka
Kau dan aku sudah tiada keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih?

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Tiap titis airmata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam tapi hanya berdiam
Kerana cuba menafi realiti

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan


Kebahagiaan dalam perpisahan

haha... sengaja aku buat entry kali psl lagu si shahir.

actually AF8 ni... aku x layan pon! ntah x minat. tp yg buat aku update blog kali ni sbb status "
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum... Bunga yang layu pada musim luruh... bla bla bla..." last week, aku tgk kt FB ramai sungguh update status begini. x puas hatinye psl... arini baru aku teringat tok search bait² ayat itu.

wahaha... guess what?! demn.. rupenye lirik lagu. ingatkan ape la tadi. cantik sgt ayat tu! huhu...

dan dgn xde kne mengenanya aku pon sesibok mengupdate status yg sama! demn! :p

♥ 환영합니다 ♥

 

our lady peace! Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting