Sunday, September 5, 2010

Iklan Oh Iklan

Posted by Suraya Hani at 9:04 PM
seperti status yg aku letak kt facebook... "iklan raya tahun ni cam tak best. aku sorg je ke rasa? hm... suddenly rindu nak tgk sentuhan keje creative by arwah yasmin ahmad. :("

yes tu la yg aku rasa sekarang! isu iklan yg tv3 kuarkan lately ni aku dgr memesongkan akidah umat islam & tadi tv3 dh mohon maaf atas kesilapan itu. hn... dr ape yg aku tgk mmg x logik pon. ade ke patut buat iklan org tua naik kuda pastu terbang bwk bebudak. dh macam santa claus dh aku tgk. iklan tok hari krismas ke hari raya ni? haih.. asal teruk sgt idea? sape pengarah creative yg 'tersangat creative' tu?!

bila time camni tetiba aku teringat karya² creative yg pernah dihasilkan oleh arwah yasmin ahmad. sangat menyentuh perasaan dan sampai ke jiwa. ade iklan yg sampai buat aku nangis bila tengoknye. begitu tingginye nilai yg diserapkan oleh arwah hingga buatkan aku ingat hasil karyanye.

setiap ape yg di buat ade mesej yg nak disampaikan. ouh mana org² creative yg lain? aku masih menunggu iklan yg penuh dengan nilai estetika... yg boleh diingati & bukan iklan yg dibuat sesuka.

pape pon Al-Fatihah utk arwah yasmin ahmad. moga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan org yg beriman. Amin.

0 comments:

♥ 환영합니다 ♥

 

our lady peace! Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting