Wednesday, June 2, 2010

Kebahagiaan Dalam Perpisahan

Posted by Suraya Hani at 6:03 PM


Shahir - Kebahagiaan Dalam Perpisahan


Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerana lantang terbaca dari muka
Kau dan aku sudah tiada keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih?

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Tiap titis airmata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam tapi hanya berdiam
Kerana cuba menafi realiti

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan


Kebahagiaan dalam perpisahan

haha... sengaja aku buat entry kali psl lagu si shahir.

actually AF8 ni... aku x layan pon! ntah x minat. tp yg buat aku update blog kali ni sbb status "
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum... Bunga yang layu pada musim luruh... bla bla bla..." last week, aku tgk kt FB ramai sungguh update status begini. x puas hatinye psl... arini baru aku teringat tok search bait² ayat itu.

wahaha... guess what?! demn.. rupenye lirik lagu. ingatkan ape la tadi. cantik sgt ayat tu! huhu...

dan dgn xde kne mengenanya aku pon sesibok mengupdate status yg sama! demn! :p

2 comments:

♥ 환영합니다 ♥

 

our lady peace! Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting