Thursday, October 29, 2009

Trace! Trace! Trace!

Posted by Suraya Hani at 6:45 PM 2 comments
place: opis~~
mood:
kesengalan tahap melampau!

listening: on my playlist hari ni layan chinese songs je
reading: storyboard
watching: always flash
eating: nasi campur (time lunch)
drinking: suam!

Sunday, October 25, 2009

Sunday!

Posted by Suraya Hani at 8:46 PM 2 comments
suke... suke... suke... dapat jam baru. hihi... tp xde la mahal mana pon. tp aku tetap suke sbb designnye sempoi~~ weee.... :D

Saturday, October 24, 2009

Kuih Keria

Posted by Suraya Hani at 8:51 PM 2 comments
wow... sib baik jd cubaan buat kuih keria ni. mak x tolong pon. dia dok luar tgk tv. nak x nk dr membuang je ubi tu. kitorg 4 beradik ntah ape yg sampuk kitorg terus jd rajin main masak² kt dapur. in the end... ni lah hasilnye~~

Friday, October 23, 2009

It's Friday!

Posted by Suraya Hani at 6:02 PM 0 comments
yeay... jumaat! dah time blk pon. ramai dh pulang saat hujan di petang hari ni. yg tinggal aku ngan kak sarah je skrg! huhu...

seharian sbnrnye aku cube menahan muke aku dr bertukar color merah. haha...
bukan ape pon sumenye coz aku pakai baju kurung je. haih~~ dr rumah smpai la kuar nk g keje. sampai on da way nk g opis pon kne usik. haih~~ baik kengkawan aku sendiri x pon... ntah sesape yg rajin menegur aku. adoiii laa... korg ni, cam erk muke aku?! ciiissss.

separuh hari lg aku di usik oleh hamba Allah yg aku panggil "kak farah". haha... of course la dia terkejutkan bila dtg kt tmpt aku tgk aku pakai baju kurung. ape lagi. terus dikasitau sama itu suma, prabha & haris! haih. ingatkan abis kt situ je. rupenye continued kt YM. haha... terus je nama aku bertukar jadi "hani". siap di pesan "hani... lepas ni buat baju kurung banyak² ok?!"


en. kamar lg siot! ade ke kte sepanjang dia keje kt situ x pn nmpk aku pakai baju kurung? ishh... ishh... ade ke patut~ lagi buat kak farah tu gelak ade la.

klu pakai baju kurung aku dh kne kaco seharian. cmne la klu aku pakai kebaya kn?! x bergerak ke mana la aku jawabnye!!

Thursday, October 22, 2009

I'm Back!

Posted by Suraya Hani at 1:58 PM 0 comments
Yes... i’m back to watching Japanese, Taiwanese & Korean dramas again. huhu... buat keje gile ok! pada hal cite yg aku tgk nie. dh khatam byk kali. haih... nak wat cmne dh minat kan?!

taiwan
japan
korean
actually cite F4 nie ade version taiwan :Meteor Garden: korean version : Boys Over Flowers: & japan version :Hana Yori Dango:

tapi antara taiwan, jepun & korean series, aku lg prefer kt taiwan & jepun. haha... suke le tgk dak² F4 tu.
sangat teruja sama itu doa ming si (sbb dia ade dimple. sgt la~~ comel!!) hua ze lei (antara yg paling silent kt situ tp menampakkan dia sgt comel. cmne tu?! haha...) mei zuo ling (aku rase dia sgt handsome!) xi men (yang ala² playboy tp hansome! :D)

Thursday, October 8, 2009

19 Syawal

Posted by Suraya Hani at 11:23 PM 0 comments
kejapnye masa.
tup² dh nk abis raya?!
huhu... arini cam busy sesangat! cam biasa keje last minute.
yang paling penting betapa panasnye arini. even aircond tu dh paling sejuk aku letak tp tetap x le lawan panas semulajadi di luar sne!
huhu... tgk je la tmpt aku nie...
Ya Allah panas sungguh ok?! sangat x selesa tok aku wat keje. bahangnye bukan main lagi.
xpe²... aku selalu diingatkan tentang "ni baru panas kt dunia... belom kt akhirat lagi!" ye... aku redha and cube bersabar~~.
panas ni la yg le wat aku saket kepala nanti. ouh tidak...


so arini aku kne siapkan design brochure. pergh... main taram je ape yg ade. terkial² gak la aku nk wat. haha... padan muka sendiri lenkali rajin skit menggodeh! huhu... gile berlagak ok bila dh syok guna illustrator ni. haha...

then sedar² dh kol 8.uh lmbt k aku blk!


chup! back jap cite yg jd petang td.

td siang opismate aku kne ragut kt area Bangunan Getah tu! yg pelik tmpt tu ramai orang yg lalu. yg wat aku geram xde sape yg tolong dia! uishhh... gerammmnyeeee
ishh... klu aku ade skali ngan Suema tu sure aku belasah dh org yg meragut tu. (cam berani jer kan?!) arghh g mati~~ sama org yg hidupnye reti nak mencuri je. ape ingat Malaysia nieh dh xde keje ker? aku rase byk je keje kosong. haih... bebawak la cari rezeki yg halal. meragut tu x mendatangkan pape ok?! silap ari bulan ko leh kne hukum lagi!

lom sempat aku nk gerak blk. kak farah dh cakap sesiap. " ko balik kang aku hantar!"

aiyakk... segannye... sebab adik kak farah tu adik skali.
haiyo~~ kne dengar cakap akak k.

alhamdulillah selamat gak smpai umah. dh r masa on da way blk tu sik gelak je ngan kak farah & adiknye.
haha... ok la. da' nk tido lak. nite everyone!

Wednesday, October 7, 2009

Subhanallah

Posted by Suraya Hani at 3:39 PM 0 comments
Sumber asal: Eramuslim

Bismillahiraahmanirrahim...
Allahummasolli'alamuhammad wa'alaalimuhammad..

Gempa dan Ayat-Ayat Allah Swt

Segala sesuatu kejadian di muka bumi merupakan ketetapan Allah Swt. Demikian pula dengan musibah bernama gempa bumi. Hanya berseling sehari setelah kejadian, beredar kabar—di antaranya lewat pesan singkat—yang mengkaitkan waktu terjadinya musibah tiba gempa itu dengan surat dan ayat yang ada di dalam kitab suci Al-Qur’an.

“Gempa di Padang jam 17.16, gempa susulan 17.58, esoknya gempa di Jambi jam 8.52. Coba lihat Al-Qur’an!” demikian bunyi pesan singkat yang beredar. Siapa pun yang membuka Al-Qur’an dengan tuntunan pesan singkat tersebut akan merasa kecil di hadapan Allah Swt. Demikian ayatayat Allah Swt tersebut:

17.16 (QS. Al Israa’ ayat 16): “Dan jika Kami hendak membinasakan suatu negeri, maka Kami perintahkan kepada orang-orang yang hidup mewah di negeri itu (supaya mentaati Allah) tetapi mereka melakukan kedurhakaan dalam negeri itu, maka sudah sepantasnya berlaku terhadapnya perkataan (ketentuan Kami), kemudian Kami hancurkan negeri itu sehancur-hancurnya.”

17.58 (QS. Al Israa’ ayat 58): “Tak ada suatu negeri pun (yang durhaka penduduknya), melainkan Kami membinasakannya sebelum hari kiamat atau Kami azab (penduduknya) dengan azab yang sangat keras. Yang demikian itu telah tertulis di dalam kitab (Lauh Mahfuz).”

8.52 (QS. Al Anfaal: 52): (Keadaan mereka) serupa dengan keadaan Fir’aun dan pengikut-pengikutnya serta orang-orang sebelumnya. Mereka mengingkari ayat-ayat Allah, maka Allah menyiksa mereka disebabkan dosa-dosanya. Sesungguhnya Allah Maha Kuat lagi Amat Keras siksaan-Nya.”

Tiga ayat Allah Swt di atas, yang ditunjukkan tepat dalam waktu kejadian tiga gempa kemarin di Sumatera, berbicara mengenai azab Allah berupa kehancuran dan kematian, dan kaitannya dengan hidup bermewah-mewah dan kedurhakaan, dan juga dengan keadaan Fir’aun dan pengikut-pengikutnya. Ini tentu sangat menarik.

Sumber: Eramuslim
iyyakanaqbudu waiyyakanasta'in
ihdinassirotolmustaqim

♥ 환영합니다 ♥

 

our lady peace! Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting