Wednesday, July 29, 2009

Why?!

Posted by Suraya Hani at 9:46 AM 2 comments
nieh kenapa YM aku ssh sgt nk log in nieh? dr semalam smpai ke arini?! cam haram kan?! bencik aaa... first login ok then ntah bila masa dia logout pon tatau. pastu take time lak nk login balik. tu kalu lepas login la. klu x... hmm... @#$%!&*

Tuesday, July 28, 2009

Bila Busan...

Posted by Suraya Hani at 9:48 AM 3 comments

huh~~ berkebun and menternak. xdok kojo dh aku nieh. opss.. keje ade. tp... nieh sume nyambil jerk! :p

Shared by: storyaboutagirl-chocolate
.: Please take out with FULL CREDIT. Thanks :.
~♥

Sunday, July 26, 2009

Al-Fatihah

Posted by Suraya Hani at 1:52 PM 0 comments
Al-Fatihah. semoga rohnya dicucuri rahmat.

terkejut aku. b4 this aku doakan agar dia cepat sembuh but Allah lebih menyayangi dia. very sad. she is the best malaysian director so far.

sure pasni rindu nk tgk karya² kreatif dia x kesah lah film or iklan. :(

hm... a big lost again... dlm industri nie.

Friday, July 24, 2009

24 July 2009

Posted by Suraya Hani at 4:11 PM 0 comments
arini masuk office trus jerk ngadap keje. giler baik~

pastu sedar x dh nk kol 12. tetiba popup ym dr kak farah ajak g klcc. haha.. teman dia n prabha mkn roti purieee.

smpai sana x trus g mkn g usha SK ll & perfumes dlu. pastu kt nk kol 130 pm bru dpt tmpt tok mkn.

seingat aku arini gak ade farewell tok cik Afizah. kak jajad & syafiq kot yg join. pape pon gud luck tok cik afizah.. :)

Sunday, July 19, 2009

Which Star Are You From

Posted by Suraya Hani at 6:02 PM 2 comments
gila busan dok umah tatau pe nk wat so aku g godeh² DVD kt cabinet tu. then sambung tgk cite WSAYF buat kali ke 4. demn~~ gile xde keje tgk cite nie. haha.. tp layan gak :D

maybe sbb busan gila kn?! hihi... korg tgk x cite nieh? best gak jln citenye. :D

Saturday, July 18, 2009

-_-

Posted by Suraya Hani at 3:49 PM 0 comments
hihi... suke la tgk korean drama nieh.

haha... kwn aku tnye nape suke sgt tgk cite tu? aku jwb sbb aku ske tgk lelaki tu. haha... gila bengang member.

bila dia tnye nape lagi... aku jwb sbb dia ade lesung pipit :D

hihi comey gile kan dia?! haha...

pastu selamba dia jwb. nanti aku carikan bf cam dia nk?!

klu comey sejibik cam die... ade lesung pipit, nk le... :p

huh~~ sian admire² ko tau x? haha... aku gelak jerk member aku sorg nieh!

Friday, July 17, 2009

So Creative!!

Posted by Suraya Hani at 3:44 PM 0 comments
this is awesome!! haha... gile creative dorg nie. aku suke idea dorg. it's great!

song by sour -
hibi no neiro (tone of everyday).


Bunting M.I.P

Posted by Suraya Hani at 1:40 PM 0 comments
suka²... akhirnya siap gak design tok bunting ni. yeah... TQ to kak farah & prabha. syok gak wat keje mendesign ni. lama x buat. huhu...

dalam ke x hebatan aku tok wat design guna illustrator aku redah guna photoshop yg menyebabkan PC aku begitu lambat sekali. eee.. benci tau. menyumpah je keje aku masa wat design ni. pape pon siap sudah. Alhamdulillah. :)

Sunday, July 12, 2009

I'm Lazy!

Posted by Suraya Hani at 11:08 PM 0 comments
rite now i'm so lazy!! demn~~

Friday, July 10, 2009

10 July

Posted by Suraya Hani at 1:40 PM 0 comments
ishh... ape la nk jadi nieh. ade keje. x le nk ngadap dh. poning palo jak. tp keje aku still jalan gak le. siap gak ape yg aku target ok. sesambil tu... aku men game bila idea dh xde.

tetiba sakit kepala blk bila pikir psl GEO. adoi~~ bila nk hantar nieh?!

Thursday, July 9, 2009

Muktamad!

Posted by Suraya Hani at 10:07 AM 12 comments
first of all sory to say! aku xde la pandai sgt or tau sgt psl PPSMI (Pengajaran Dan Pembelajaran Sains Dan Matematik) nieh. tp... aku tau tu la topik yg paling hangat diperkatakan sekarang selain cite psl michael jackson. finally PPSMI dimansuhkan. dan berkuatkuasa thn 2012 subjek science & math tok skolah rendah & kebangsaan akan di ajar semula dalam BM. pergghh...

setelah sekian lama didebatkan akhirnya terkubur jugak. dilaksanakan oleh tun dr. mahathir 2003 tp dimansuhkan oleh tan sri muhyiddin 2009. hm.. sure ade yg suke skrg nieh. cikgu² pon x yah pepening dh nk mengajar. tp cam lain lak bg aku. hrm.. aku sokong ppsmi.

sebabnya:

1. aku rasa dh 7 thn ppsmi tu nape skrg nk jadi isu?! nape x dari awal² pelaksanaannya klu x setuju bangkang habis²?

2. aku rasa science & math jerk yg english yg lain still bahasa melayu ok?! betol x? so... ape yg nk di'isu'kan lagi?! lain la klu subjek bm pon nak di BI kan gak. tu mmg melampau la~~

3. mak aku cakap science & math tu penting!. kata la nk smbg blaja dlm field tu (medic especially). ade ke term² science yg diterjemahkan dlm BM sepenuhnya? bkn skrg nie kita byk pinjam perkataan BI ker?

4. aku rasa this is the best way tok bebudak kita belajar bahasa inggeris. dorg nieh kalau x dipaksa sure xde inisiatif tok belajar mendalami atau menguasai bahasa inggeris. secara x langsung gak ia dpt mengubah sikap org melayu itu sendiri yg nk sentiasa kne ketok~~

5. yg menjadi persoalan pada aku... sebelum dimansuhkan... ada x tanya dlu pendapat pelajar² tu sendiri. bagus ke x belajar science & math dlm BI? huh~~

6. aku rasa budak² sekolah ni jadi mangsa. kesian ye x? ye la first dh decide tok di ajar dlm BI then kne reverse blk ke bm plak. buku² dh di cetak. pembelajaran melalui interactive pon dh siap. hoh... abis cmne ngan courseware² tu erk? buat semula ker? buat membazir jerk. bih baik teruskan jerk. actually kita dh gone too far.
we're on da right track indeed. i think student upsr, pmr & spm... yg cemerlang dr luar bandar pon semakin meningkat. so apa masalahnya lagi?!

7. pikir² balik... korg tau x... dalam dunia pekerjaan sgt mencabar bg org yg kurang fasih berbahasa inggeris! contohnya tok org macam akuk!! bg aku... biar la budak² nieh nangis sekarang. rasa betapa susahnya belajar BI sekarang coz smpai 1 masa dorg akan tau ape itu budaya berdaya saing. :)

8. aku tatau nk cakap cmne bila ppsmi nieh dimansuhkan. ape alasan², hujah² dorg yg paling kukuh, konkrit, valid?! just untuk memartabatkan bahasa melayu ker? kalu itu jawapannya... jangan takut. bahasa melayu x kan penah hilang! x semestinya kita belajar science & math dlm BI past abis class kita x bleh cakap melayu. jauh mana pon kita pergi. selagi kita ingat asal usul kita. sure melayu x kan penah hilang!!

9. aku bukan nak mengagungkan budaya barat atau bahasa inggeris itu sendiri. tp.. percayalah.. bahawasanya science & math itu penting utk diketahui dlm BI kerana term²nya yg bagi aku agak unik. kalau konsep boleh lagi la tok difahami. tapi cmne kalau kita nak hantar wakil tok hadiri conference dgn pakar² dunia tok bwk teknologi baru msk ke malaysia. pastu kurang fasih berbahasa inggeris. so cmne erh? haih~~ cmne aku nk explain erk? tp itu la yg akan berlaku.

10. aku nak mengeluh... kekadang terpikir. kt mana hala tuju sistem pendidikan kt malaysia nie?! lepas sumenya dimulakan sesenang jerk sistem tu dimansuhkan balik! begitukah setiap kali akan berlaku sekiranya orang baru akan ambil alih?! kalau ya, kesian kt bebudak skrg. diorg jadi mangsa experiment utk sesuatu masa. x boleh ke kita memperbaiki sistem yg ada? hm... ntah la.

aku x salahkan pulak org yg membangkang ppsmi nieh. memasing ade reason sendiri.

nieh pendapat aku. tatau pendapat orang lain camne... sama ke x ngan apa yg aku pikir sekarang! sapa aku tok cakap bebende nieh coz luar bidang aku. aku just seorang designer! tp penglibatan aku dalam pembikinan courseware membuatkan aku jadi camni kot! haha... seriously masa buat PPK mmg struggle gila. mental jadinya aku plus subject yg aku buat tu agak heavy. bayangkan~~ at least sedikit sebanyak aku blaja gak BI kn tok meng'improve' diri. so that y la aku rasa PPSMI nie penting.

so PPSMI dh dimansuhkan pon. harap² sumenya aman sekarang! aku harap 12 langkah yang diambil tok memantapkan bahasa inggeris akan berjaya la hendaknya. bukan mudah utk puaskan hati sume pihak! :)

akhir sekali maafkan aku kerana mungkin apa yg aku tulih kt sini sesedap aku rasakan. :) aku x mo merepek² lg. takut plak bila cita psl isu nieh. pergh... panjang lak cite aku nieh.

Sunday, July 5, 2009

Layan~~

Posted by Suraya Hani at 11:26 PM 0 comments


perfect!! just lurve arrangement musicnya. amazing!

Saturday, July 4, 2009

Benci!!

Posted by Suraya Hani at 2:57 PM 2 comments

asal la line streamyx cam haram lately nie??! aku benci lak. nk suft masuk mana² site pon payah! bongok gile nk kne loading lelama.

Thursday, July 2, 2009

Balik Kampung!

Posted by Suraya Hani at 3:10 PM 2 comments
perghh... tatau nk cakap cmne. tetiba ayah aku soh sesiap balik kampung. die x cakap pape. tp nada sore mmg tegas! aku cuak gak. nape? nk tanye banyak² kang... takut gak. nak x nk aku & adik² aku bersiap gak.

hoh x pernah aku balik kampung time keje melainkan dh apply cuti. kali ni... trus balik?! keje aku tok QB tu x siap lagi. hishhh... kenapa sumenye suddenly nieh?! xpe²... sampai kampung kang aku tau gak ape sebenarnye.

ok. tp masa on da way balik tuh! tipon aku bz memanjang bunyik. sume org call pe hal lak nieh?!

"hani uwan ok ker?! ajak uwan balik KL. bahaya dok kampung sesorg."
"iye kitorg sume akan cuba pujuk ok?!"

x lama pastu msg masuk lak. msg suh bwk uwan ke kl gak. sebenarnye.. uwan aku dok sesorg kt kg tuh! sebelah umah mmg ade mak ndak aku dok. tp... kekadang mak ndak aku g umah anak² die & g umah adik die gak. so tinggal uwan aku sesorg. kt belakang umah ade umah pak ngah aku. uwan aku nieh besar mana pon umah anak cucunya... tp uwan aku cam lebih selesa dok umah sendiri. salu gak kitorg ajak uwan g KL tp biasa la org tua. bosan katanya dok KL. dok terperuk jerk. x bebas nk bergerak sana sini.

hm... aku x nafikan la klu kt kampung byk bende leh buat. cucuk tanam ke. tgk bebunga ke... ntah tp mmg byk bende la yg leh di buat. ntah nape skrg kitorg sume cam rasa x selesa bila cam kampung x selamat sangat.

aku geram. tp bkn aku sorg. yg lain pon adik² & sepupu² aku. pakcik² & makcik² aku lagi la marah bila dapat tau umah uwan aku kne umpil. ditakut²kan tu mmg dh x selamat namenye. heh... kt kg pon ade org nk mencuri?! heh pencuri, perompak. korg dh x de keje ker? aku rasa keje kt malaysia nieh byk jerk yg halal. yg korg nk pecah masuk umah org tu ape kejadah?! giler bongok. agak² la umah sape yg ko nk masuk!

time dh kumpul ramai² nieh. memacam idea kuar. first kitorg pakat nk letak guard kt pagar tu. pastu dorg cakap... ala guard sekarang leh caya ker. hm... diam balik. sesusah pasang system alarm je la aku cakap. perghh cctv x nak ker?! huh~~ pulak?! buat je la pape pon. yg penting pencurik tu dpt ditangkap.

marah sungguh kitorg sume. pepasal jerk sume balik berkumpul! sib baik xde pape jd kt uwan aku. klu x... polis dpt tangkap org tu, kitorg tau sape dia... kitorg la org pertama yg akan belasah pencurik tu cukup². kurang ajar!! ko x pikir ke. tu kan org tua. penat mak bapak ko besar kan ko. last² pencurik gak yg ko jadi. klu bende tu jadi kt family ko camne?~~ nak jerk aku doakan x selamat hidup ko! haram...

dh aku nk smbg keje QB aku yg terganggu jap. salu bwk blk SB jerk. buatnye x. sume adik aku punya pasal. tengok naruto la, tom & jerry la, abis sume cite katun die ajak aku tgk. so aku terjebak. kali nieh aku kne gak siapkan. next week keje lain byk menanti. puan cheng dh kol aku kasitau status tok GEO. uwwaa~~~ aku try siapkan sumenye by next week. :(

♥ 환영합니다 ♥

 

our lady peace! Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting